Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det er så nemt at love og kræve

Morten Binns, kandidat til KB (V)
Det er det nemmeste i verden, at kræve mere uddannet personale og bare sige, at man skal finde penge til, at ansætte nogle kvalificerede medarbejdere i plejesektoren.

Det interessante er at efterforske, hvorfor der nærmest kronisk i Lyngby Taarbæk søges cirka 27 medarbejdere til plejesektoren og x antal vikarer. Det vil sige, at der står 27 ubesatte stillinger og samler støv, altså 54 varme hænder, der hver dag ikke møder på arbejde.

Årsagen dertil starter allerede ude på jobcentrene, hvor man skal lade være med at betragte plejesektoren, som et sted man læsser langtidsledige og besværlige borgere af for at pynte på statistikker, og her er det jo løvrigt også ligemeget, om man behersker det danske sprog. Skal man arbejde med mennesker, skal man brænde for det og ildsjælene findes derude, men de er bare svære at fastholde og rekruttere til Lyngby Taarbæk. Og det kan jeg godt forstå. Deres kompetencer bliver frataget, der hersker en meget hierarkisk orden på plejecentrene, hvilket kan være fint nok, men skal man arbejde som et team, bliver man nødt til at hjælpe hinanden, tage ved lære af hinanden og gøre brug af hinandens erfaringer.

Plejepersonalet bliver ikke anerkendt for den enorme opgave, de løfter, og det ansvar de bærer. De overdynges med ligegyldig dokumentation, og konstant skal de forholde sig til og oplære nye mennesker, som dybest set ikke gider faget, men fordi, jobcentret synes, det er en fix idé.

Vi skal anerkende plejepersonalet og give “ilden fri” (enhver drengerøvssoldats ynglingsudtryk, der betyder, at nu må man skyde vildt og i alle retninger), men det er det, der skal til.

Lad plejepersonalet passe deres arbejde, udnytte deres lyst til at arbejde med mennesker. Lad dem udnytte deres kompetencer og udvid disse kompetencer, send dem på kurser (kan varmt anbefale den “medicinske patient”), lad dem tage ansvar, giv dem ansvar, lad dem selv skabe den arbejdsplads de ønsker og lad os stole på, at de kan skabe rammerne, vi selv ønsker at blive gamle i og den oase, hvor vi trygt lader vores pårørende sove ind.

Og fratag så lige nuværende borgmester det endelige beslutningsansvar, fordi der findes næsten ikke noget værre, end når udenforstående kloger sig på et område, de ikke har kæft forstand på.

Og lad mig så lige indskyde, at DRG taksten for en lungebetændelse ligger på knap 28.000 plus det løse, som kommunen skal betale for at få borgere indlagt til behandling på hospital. Det er fuldstændig meningsløst, når man har et kompetent personale på plejecentrene, der i samarbejde med praktiserende læge og det Mobile Akut Team kan forestå samme behandling........i trygge hjemlige rammer fremfor på et kaotisk, fortravlet hospital. Amen - eller “Ilden fri”

Publiceret: 04. Oktober 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt