Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det er livsfarligt at færdes på Hovedgaden som cyklist

Annamaria Forsberg, Geelsdalen 15, Virum

Tirsdag den 18. april ved 11- tiden kom jeg cyklende nordfra ad Lyngby Hovedgade, som jeg har gjort adskillige gange. Ud for Emmerys og fiskehandleren, hvor bilerne holder parkeret i begge sider og vejbanen derfor er meget smal, blev jeg ramt af en forbikørende bil, der ikke holdt afstand. Den pressede mig, og jeg væltede ned på kørebanen. Søde mennesker fra Røde Kors Genbrugsbutikken hjalp mig op og ind på en stol, hvor vi fik kontaktet min mand. Vi tog på Akutklinikken i Gentofte, hvor jeg sad i 5 timer med brækket underarm og skader på nakke, skulder og albue, som jeg stadig er under behandling for.

Jeg vil derfor give Ib Carlsen, der havde et debatindlæg i DGO den 9. maj ret i, at der ikke er en jordisk chance mod bilisterne, når det drejer sig om fremkommelighed uden risiko. Vedkommende bilist overså mig, og om det skyldtes modgående bil, modlys eller mobiltelefon brug ved jeg ikke. Min påstand er: Det er livsfarligt at færdes på Hovedgaden som cyklist!

Jeg var heldig, at skaderne ikke var større dennegang, selv om jeg ikke havde forestillet at skulle rende til behandling og have smerter i nakke og skulder hele dette forår. Jeg vil derfor også gerne slå et slag for, at man genindfører ensretningen på Lyngby Hovedgade, gerne i forbindelse med anlæggelsen af supercykelstierne. Og helst så hurtigt som muligt!

Publiceret: 15. Maj 2017 16:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt