Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Der mangler kvalitet i kommunens misbrugsbehandling

Anette Skafte, lokalformand (DF)

Jeg kan godt forstå, at Tommy Wedel (V) glæder sig over sit partis ændrede kurs overfor de mennesker, som har brug for bedre misbrugsbehandling. For der er brug for en ændring, hvis det skal lykkedes kommunen at hjælpe de mennesker, der står på kanten.

Grunden til at jeg glæder mig over mere fokus og indsats på misbrugsområdet er, at jeg sidste år i juni gjorde alt hvad jeg kunne for at få både Venstre og de andre partier til at holde sig fra at stemme for en forringelse og nedgradering af de kvalitetsstandarder som var på området. Dog uden held.

Med hensyn til det effektiviseringsforslag, hvor man vil ansætte en myndighedssagsbehandler samt en misbrugsbehandler, forventer man at få et økonomisk potentiale på 500.000 årligt. Man tror, nej, man vurderer, ud fra en eller anden beregning, at man kan gøre indsatsen og behandlingen kortere og billigere ved bedre styring og opfølgning.

Tværtimod skal der en mere helhedsorienteret behandling til, så som gruppebehandling, Understøttende tilbud, der fremmer fysisk og mentalt velvære, så som Mindfulness, træning og svømning, og det skal foregå internt i Lyngby-Taarbæk kommune, så vi kan tilbyde samme behandling som hos Gladsaxe misbrugscenter, hvor man netop har alle de tilbud.

Derudover vil Dansk Folkeparti igen foreslå, at man ved behandlingsopstarten foretager en psykiatrisk eller psykologisk screening/udredning, samt et forløb med psykolog/mentorsamtaler sideløbende med misbrugsbehandlingen.

Mindst 20.000 psykiske syge med et misbrug kan ikke få behandling, fordi systemet ikke er indrettet til håndtere dobbeltdiagnoser.

Det er kommunen, der har pligten til at hjælpe borgere ud af et misbrug, og derfor afgørende for en succesfuld misbrugsbehandling, at man inden behandlingen får afklaret om der ligger en psykisk diagnose, ellers vil 'den' spænde ben gennem hele behandlingen.

Der er meget store menneskelige omkostninger ved misbrug af rusmidler som for eksempel alkohol og hash. De menneskelige omkostninger er ikke kun relateret til den enkelte person, der har et misbrug, men også til dennes familie og pårørende

Derfor bør der også sættes ekstra fokus og ressourcer til at støtte de pårørende med samtaler og kurser.

Dansk Folkeparti mener, at indsatsen overfor mennesker med et misbrug fortsat skal styrkes, og at der ikke spares på dette område. Det vil betale sig på den lange bane, både økonomisk, men i særdeleshed menneskeligt.

Publiceret: 27. Juni 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt