Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Den rigtige støj

John Tefke, kandidat KV17 (K)
I disse valgkampstider, kan der være en del støj i disse læserbreve.

Dette handler dog om den rigtige støj fra blandt andet biler, toge og muligvis en Letbane, hvis det går helt galt.

Lyngby—Taarbæk Kommune har en Støjhandlingsplan, som er godkendt i 2013, og som gælder frem til 2018. Undersøgelserne må således være noget ældre.

Denne plan står foran en revurdering.

Der er tidligere blevet opsat et støjværn på noget af strækningen af Helsingørmotorvejen, mod Hjortekær, men desværre ikke hele strækningen. Jeg tror, der er brug for en revurdering af behovet især i Hjortekærområdet, hvor der udvikles en del, og nye faktorer spiller ind. Her ligger blandt andet Eremitageparkens daginstitutionen lige ved motorvejen, uden nævneværdig beskyttelse. Rævehøjparken institution får muligvis en Letbanestation lige ved døren.

Der bliver bygget i Traceet lige på den anden side af motorvejen, det er vigtig at sikre, at bygninger ikke kaster støjen tilbage mod Hjortekær og de mange borgere i dette område.

Der er i dag et gammelt støjværn ved Lyngby Omfartsvej. Lever det op til dagens normer for støjværn, dette må også undersøges? Her er rigtig mange boliger udsat.

Der er både kommunale veje og statsveje, så det er ikke alt, vi selv helt er herre over, men vi kan undersøge, påvirke og foreslår forbedringer, så borgerne får en roligere nattesøvn og behageligere hverdag.

Jeg lover ikke støjværns forbedringer eller nyt støj formindskende asfalt i hele Lyngby-Taarbæk, men jeg vil arbejde hårdt for en grundig revurdering, hvor de mest udsatte områder må have forbedringer.

Publiceret: 31. Oktober 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt