Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Den gode skolestart

Martin Vendel Nielsen, kandidat til KB (K)
Vores søn, som går i 1. klasse, har nu gået i skole i lidt over et år. Det er derfor tid til at gøre status over den første tid på Fuglsanggårdskolen i Virum.

Med stor begejstring startede han i skole, som majbarn, før sommerferien sidste år. Det var en god start med engagerede pædagoger og medhjælpere, SFO-sommerfest og masser af leg i ugerne op til sommerferien.

Skolestarten i august gik fint! Indskolingsbygningen, som er bygget til formålet, fungerer godt. Den faglige progression var tydelig fra starten - ikke mindst i faget dansk: Bogstaverne blev hurtigt lært og snart efter kom der hurtigt gang i læsningen.

Med en trivselsgruppe bestående af dedikerede forældre kom der gang i legegrupper, fælles fødselsdage og andre sociale arrangementer, som har medvirket til, at børn og forældre har lært hinanden hurtigt at kende. Alt i alt en god skolestart og en god start på et langt skoleliv.

Er der noget, som kan gøres bedre? Skoledagene er meget lange - til kl. 14. Selvom der indlagt pauser, så bliver det en lang dag. Især de første otte måneder efterlyste vores søn en kortere skoledag, så der var mere tid til at lege ude og inde. Vi bør derfor arbejde for kortere skoledage.

I ’Skoleudviklingsstrategi 2020’ fremhæves blandt andet de fysiske rammer, som skal tænkes sammen med læring i en helhed.

Vi ser frem til, at også Fuglsanggårdskolen ligesom kommunens øvrige skoler over tid vil blive renoveret, og gerne tidligere end forudsat.

Publiceret: 11. Oktober 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere