Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Debat om værdig ældrepleje

Morten Kirk Binns, kandidat til KB (V)

Alle vi politikere går til valg på at sælge “værdig ældrepleje” og det er da glædeligt, at der endnu ikke er nogen, der satser på uværdig ældrepleje, men hvad er værdig ældrepleje?

Det ønsker jeg at starte en debat omkring med udgangspunkt i der, hvor det hele slutter, nemlig når vi skal herfra.

I februar 2015 rejste Venstre et forslag om at tilbyde “den svære samtale” til alle Lyngby Taarbæk borgere, når de kommer i kontakt med ældreplejen, en samtale hvor man med borgeren og dennes pårørende blandt andet snakker om, hvorvidt man ønsker at blive forsøgt genoplivet.

Og som ambulancebehandler ville jeg så inderligt ønske, at flere tog stilling til det spørgsmål, for det er nemlig sådan, at hvis en af dine kære skulle sove fredeligt ind efter et langt og godt liv, så har man en række muligheder.

Man kan ringe 112 for kort tid efter at blive invaderet af en masse mennesker, der placerer afdøde på gulvet, klipper tøjet af vedkommende og påbegynder noget nyttesløst forsøg på genoplivning, og det er så absolut ikke værdigt, men det er nu engang, hvad reglerne dikterer.

Men man kan også, såfremt formalia er i orden, kontakte staben af gode borgere, der udgør den frivillige vågetjeneste, lade sin kære sove stille ind, tænde et lys, åbne et vindue, synge en salme, lade plejepersonalet gøre afdøde pænt i stand og snakke det videre forløb igennem med bedemanden.

På Region H's hjemmeside er der både videoer og tekster til hjælp til at afholde “den svære samtale”, og samtalen er det første skridt mod en værdig ældrepleje.

Publiceret: 29. Juni 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt