Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: De fine ord klinger hult

Jette Grube kandidat til kommunalbestyrelsen (DF)

Den 22. december 2016 mødte jeg op til kommunalbestyrelsesmødet og stillede spørgsmål til juleaften-arrangementet på plejecenter Solgården, hvor de af kommunens borgere, der ikke havde andre steder at fejre jul, kunne deltage mod at betale kr. 250 for fire timers julehygge.

Jeg ville gerne have en forklaring på, hvorfor pårørende til plejecentrets faste beboere kun skulle betale mellem 150-175. kroner, mens de ensomme og ældre, der bor i eget hjem, skulle betale 250 kroner for nøjagtig det samme mad med diverse.

Det kunne jeg ikke få et klart svar på, da udvalgsformand Bodil Kornbeck ikke var til stede, så borgmester Sofia Osmani lovede, at man ville maile et svar til mig. Svaret har jeg netop modtaget.

Nu skal jeg ikke skyde på budbringeren, men svaret fortæller intet, jeg ikke vidste i forvejen. I korte træk oplyses grunden til prisforskellen at være, at plejecentrets beboere drikker mindre vin end de, der kommer udefra.

Desuden bliver det fortalt, at beboerne på plejecentret hverken får likør/cognac eller velkomstdrink. Om grunden til prisforskellen oplyses endvidere, at på et plejehjem er det den ældres egen bolig, og det er det naturligvis ikke for de, der bor i eget hjem og fejrer jul på plejehjemmet. Ej heller har man fra kommunens side vurderet, om den ældre ønsker at fejre jul i caféen på grund af ensomhed, oplyser kommunen.

Jeg undrer mig over sætningen ”at man ikke har vurderet om, hvorvidt det er ensomme ældre, der deltager til julefesten i cafeen på Solgården, for da dette arrangement netop er en del af værdighedsmilliarden, som DF var med til at indføre, står der sort på hvidt under budgettet for værdighedsmilliarden, at: ”Lyngby-Taarbæk Kommune ønsker at tilbyde et antal primært hjemmeboende ældre borgere at holde juleaften i eftermiddags/aftentimerne i cafeen/aktivitetscentret på et af plejecentrene. Et juleaftenarrangement vil understøtte socialt samvær, livskvalitet og forebygge en ensomhedsfølelse i højtiden.”

Så har man jo netop vurderet, at det er for at forbygge ensomhedsfølelsen. I mine ører klinger de fine ord hult, og det er sådan vi behandler en udsat gruppe, der nok hellere ville takke ja til en hvilken som helst juleinvitation fra venner og familie, hvis de havde et valg.

Publiceret: 09. Januar 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere