Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: De ændringer, som er sket siden min mormor arbejdede i plejesektoren i kommunen, er yderst positive

Magnus Von Dreiager, kandidat KV17 (K)
Da jeg var mindre, synes jeg altid, at det var spændende, når jeg kunne få lov til at besøge min mormor på hendes arbejde på plejecenteret Solgården. Det er efterhånden lidt mere end ti år siden, og der er sket meget siden da udover, at min mormor nu er gået på pension.

Kommunens plejecentre har også gennemgået en større renovation, så det igen er blevet til et sted, hvor man vil være glad for at kunne tilbringe sine sidste år. Det samme gælder i øvrigt, at kokkene nu er kommet tilbage på plejehjemmene, så maden bliver frisklavet lokalt på det enkelte plejehjem.

Alt sammen noget der er med til at øge livskvaliteten hos den enkelte ældre. De ændringer, som er sket siden min mormor arbejdede i plejesektoren i kommunen, er yderst positive. Nogle ændringer, der samtidig er med til at gøre én mere tryg ved at sende sine pårørende på plejehjem velvidende, at de vil komme til at have det godt.

Det går godt, men det betyder ikke, at man ikke kan gøre det endnu bedre. Jeg ser gerne, at de ældre får endnu større valgfrihed i forhold til de forskellige tilbud. Derfor er det også positivt, at man på madområdet har givet de ældre muligheden for at få en voucher til mad.

Den kan de selv indløse hos deres lokale slagter eller supermarked i stedet for at bruge den ene madleverandør, der er mulighed for lige nu. Det øger nemlig de ældres frihed til at få lige præcis den mad, som de ønsker. Den frihed skal ikke fratages én, bare fordi man ikke selv er i stand til at lave mad længere.

Publiceret: 08. November 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt