Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Dansk Folkepartis ideer omkring de ældre og ansatte

Jette Grube, kandidat til KB (DF)

Dansk Folkeparti er det eneste parti i Lyngby-Taarbæk, som netop har råbt og skreget over den massive brug af vikarer og svingdørspleje.

Derfor er det glædeligt, at Det Grønne Område nu sætter fokus på problemet.

Vi i DF har ikke løsningen, men vi er dog smækfyldt med ideer om, hvad der kunne afhjælpe problemet.

Hvordan kan vi overhovede have det, sagen er simpel, Jeg har været inden for faget i mange år. Jeg er uddannet Social- og Sundhedsassistent og arbejder i faget. Derfor lægger det mig også så meget på sinde, at de ældre og de ansatte får de optimale vilkår. Og da jeg selv er en af “gulv-aberne”, kan jeg langt bedre sætte mig ind i problemet end politiker, der sidder rundt om et bord, som aldrig har haft faget under neglene.

Her er lidt af vores ideer fra Dansk Folkeparti.

1) Vi går ind for, at man tager en snak med personalet og ikke igennem MED-udvalget men selve personalet om, hvad, de mener, der skal til for at lette arbejdsbyrden.

2) Derudover var det en ide at få set på kørelisterne. Vi der er inden for faget ved jo, hvordan man kan fifle med kørelisterne, så de passer ind i kommunens favør og ofte eller en del gange skal være hos to forskellige borger på en gang.

3) Betale den løn som man rent faktisk har ret til og ikke komme med en masse undskyldninger for, hvorfor man ikke vil give de tillæg, man giver i andre kommuner.

4) Få gjort noget ved Lyngby-Taarbæk ældreomsorg, så man kan få et godt ry som et sted, hvor man behandler sine medarbejder med respekt (Det er en mangelvare, hører jeg) og give dem mere ansvar og flere spændene opgaver.

5) Blive bedre til at rose sine medarbejder frem for, at de bare skal fremstå som nogle, der bare er der.

6) Evt. få synliggjort de tunge og de lette borger (Evt. via en tavle) så det bliver ligeligt fordelt. Det kan være hårdt, hvis man som personale har en ”tung” liste, og andre har en nem.

7) Udnytte Social og- sundhedsassistentens kompetencer og give dem mere ansvar og de spændene opgaver. Jeg personligt mener ikke, man bruger deres faglighed optimalt i Lyngby-Taarbæk kommune.

8) Sende personalet (Social og Sundhedshjælpere/Assistenter) på kursuser så de bliver bedre til det, de allerede gør og evt finde ud af, hvor deres spidskompetence ligger. Nogen er rigtig dygtige til de demente, nogle er rigtig dygtige til de psykiske syge, nogle er rigtige dygtige til scelrose, ALS osv. osv. Få dem sendt på et kursus og dygtiggøre dem, det vil lette en del, og når det er en hjertesag, vil man altid selv gå 100% ind i det med liv og sjæl.

Det var bare et lille udpluk af vores ideer fra Dansk Folkeparti Lyngby-Taarbæk. For os er det netop en af vores mærkesager, og derfor har vi kæmpet og kæmper så indædt for de ældre og ansatte i kommunen. Og det vil vi forsætte med de næste mange år.

Publiceret: 17. Maj 2017 17:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere