Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Curt Købsteds exit fra DF

Birgit Borke (DF), Lyngevej 50, 2.th, 2800 Kgs. Lyngby

Jeg har med forundring læst artiklen med Curt Købsted i DGO, hvor han fortæller om sin beslutning om at melde sig ud af Dansk Folkeparti og blive løsgænger. Udmeldelsen kender jeg naturligvis til, men begrundelsen vækker undring. Han har desuden valgt at beholde sit mandat og bliver i Kommunalbestyrelsen indtil kommunalvalget i november.

Altså sidder han på det ene mandat, DF-vælgere har givet ham i den tro, at han ville varetage partiets interesser og arbejde for dem! Det mener jeg ikke er sket, når han i flere år har valgt at lægge sig tæt op af Venstre og egentlig føre deres politik.

Når han så ydermere melder sig helt ud af Dansk Folkeparti, burde han anstændigvis i tide have overladt mandatet til vores 1. suppleant Anette Skafte, så vi stadig var repræsenteret i Byrådet. Det er ikke okay at svigte tilliden på denne måde - og ydermere blive siddende og 'køre frihjul' perioden ud. Jeg er også nødt til at reagere på udtalelsen om, at DF-Lyngby-Taarbæk har fokuseret mere på flygtninge-politikken end på ældreområdet og på andre svage grupper i vores kommune. Det er jo direkte usandt. Både Anette Skafte og Jette Grube (begge kandidater til kommunalbestyr.) er dybt fokuserede på netop disse grupper, hvilket man også har kunnet læse sig til i DGO ud fra diverse læserbreve. Købsteds udtalelse står også i skarp kontrast til de holdninger omkring flygtningeproblematikken, han tilkendegiver på sin Facebook-side. Meget underligt, simpelthen!

Jeg kan desuden slet ikke genkende de samarbejdsvanskeligheder, Købsted henviser til i lokalbestyrelsen. De må stå for hans egen regning. Jeg har været med i mange år, og har været glad for det. Som formand gør Anette Skafte et fantastisk stykke arbejde, og hun fortjener kun ros og tak for sin store indsats i vores bestyrelse. Og vedrørende de flygtninge, som kommunen er påtvunget at skaffe permanente boliger til, så kan jeg blot sige - det er ikke okay, når/hvis det sker på bekostning af vore egne boligsøgende, selvfølgelig ikke.! Der burde kunne findes andre (og ikke permanente) løsninger. Det er DF's holdning, og den burde Curt Købsted ikke have stemt imod, for at stå last og brast ved Venstres side i spørgsmålet!

Dansk Folkeparti er flere gange blevet skoset for at være blevet for tamme i flygtninge/indvandrerdebatten generelt, og på lokalt plan for netop at læne dig for meget op ad Venstre. Altså endnu en bét til Købsted. Men jo da - vi har stadig de samme holdninger, og ønsker stadig en stram udlænge-politik, men fokuserer jo også på andre af vores store mærkesager. Og til dem hører ikke mindst ældre- og handicapområdet. Vi arbejder også hårdt for andre svage borgere i vores kommune!

Så - til Købsted vil jeg sige, at det er skudt forbi, når vi bliver beskyldt for nærmest kun at sætte fokus på flygtninge og indvandrere. Det vil vi ikke have siddende på os i bestyrelsen. DF står for meget andet, men vores kendte mærkesager står vi fast på, naturligvis.

Det er da beklageligt, at Købsted har valgt et exit fra Dansk Folkeparti- men når det nu er sket, burde han have taget skridtet fuldt ud - og overladt sin plads i Byrådet til sin efterfølger.

Publiceret: 11. Februar 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere