Søren P. Rasmussen.
Søren P. Rasmussen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Borgerrådgiveren skal ikke spares væk!

Søren P. Rasmussen, Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre, skriver:

Borgerrådgiveren er en vigtig servicefunktion, der hjælper borgerne med at finde vej til den rette hjælp og vejledning i kommunen, og ikke mindst klage over ingen eller langtrukne svar på henvendelser, eller hvis man føler sig uretfærdigt behandlet af kommunen. For kommunen er Borgerrådgiveren også vigtig, da der gennem årsberetninger sættes fokus på de områder, hvor service og vejledning overfor borgerne bør forbedres med input til hvordan. Borgerrådgiverfunktionen har eksisteret i 3 år, hvor der første år var 432 borgerhenvendelser og seneste år 804 henvendelser.

Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ønsker i modsætning til flertallet ikke at spare borgerrådgiveren væk. Vi er ligesom mange andre forundret over, at flertallet-endda uden en høring-sparer denne funktion væk.

I en tid, hvor der er stor fokus på kvalitet i den kommunale sagsbehandling er det vigtigt at have en borgerrådgiver, der kan hjælpe og vejlede borgeren i forhold til den kommunale sagsbehandling og ikke mindst sikre, at kommunen gør det på rette måde.

At der er behov for en borgerrådgiver viser den analyse vi har fået foretaget på Handicapområdet af Socialstyrelsens Task Force tydeligt. I 20 % af sagerne, der var udtaget til kontrol, var der fejl som kan have stor betydning for borgeren. Uden borgerrådgiveren er der kun de meget formelle og tidskrævende klagemuligheder til Ankestyrelsen for at få hjælp. En proces, som mange borgere ikke magter at løfte.

Vi vil meget gerne se på, hvordan vi kan gøre borgerrådgiver funktionen bedre, så den bliver mere målrettet. Men at spare funktionen væk forbedrer ikke kvaliteten af borgerservice hos kommunen og borgerne mister en vigtigt sparringspartner.

Publiceret: 08. Oktober 2015 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere