Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Borgerinddragelse – en by i Rusland?

Henriette Breum og Birgitte Hannibal, Kommunalbestyrelsesmedlemmer (V)

Kommunen er til for borgerne-ikke omvendt!

Det lader dog til, at man langsomt glemmer her i kommunen.

På sidste kommunalbestyrelsesmøde blev det besluttet at bygge 200 daginstitutionspladser på stadion. En beslutning, som forinden hverken havde været sendt i høring hos berørte naboer eller drøftet med småbørnsforum, som ellers normalt inddrages i større beslutninger. Nej, det hastede åbenbart rigtig meget at få dette forslag stemt igennem. Også selv om der i børne- og ungdomsudvalget var flertal for en model med 96 børn således, at der stadig var plads til LTU.

Man kan undre sig over den manglende borgerinddragelse i denne sag. For 1½ år siden skulle der findes en midlertidig genhusning til en børnehave med 26 børn. Forslaget om placering blev forinden sendt i høring hos de berørte naboer. Men det er åbenbart ikke nødvendigt når det drejer sig om 200 daginstitutionspladser.

Den samme manglende respekt for borgerinddragelse er også for nylig oplevet af skolerne, der blev bedt om at give høringssvar inden for 22 timer på spørgsmål omkring placering af modtageklasserne. Det er en fuldstændig uhørt tidsfrist, som nemt kan give det indtryk, at skolerne skal høres, men at svaret egentlig er ligegyldigt.

I beslutningen om at splitte ungdomsskolen fra 10.klasse og reducere antallet af linjer, er de vigtigste interessenter heller ikke blevet hørt-nemlig de unge mennesker, der benytter sig af tilbuddet.

I Venstre har vi højere krav til borgerinddragelse og derfor har vi også taget emnet op på børne- og ungdomsudvalgsmøde. Vi mener, at en udbygget dialog mellem borgere og politikere giver bedre beslutninger og styrker lokaldemokratiet. Og lige nu bevæger vi os i en forkert retning.

Publiceret: 04. Maj 2015 08:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere