Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Borgerhøring er en narresut

Mogens Friis, Langs Hegnet 39, Kgs. Lyngby

Veltilrettelagte borgerhøringer og hyggelige byvandringer, hvor resultatet er afgjort på forhånd, tjener ikke udviklingen i et moderne kommunalstyre, hvor borgerne er både veloplyste og veluddannede. Det lægger bare yderligere afstand til den demokratiske proces ved en manglende reel inddragelse.

Det nytter ikke at tale ned til borgerne som Socialdemokraterne gør, for eksempel ”der kommer en god løsning i morgen” i Virum.

Der er behov for en mere moderne måde at inddrage borgerne på i de kommunale beslutninger og selvstyre, hvor borgerne får en mere direkte indflydelse på de kommunale områder – ellers dør demokratiet.

Løsningen er demokratiske afstemninger blandt borgerne, hvor det ikke kun er et enkelt færdigt projekt, der lægges frem, men hvor flere løsningsmodeller fremlægges. Det vil give en langt bedre accept af projekterne.

Kan man for eksempel forklare og forsvare, hvorfor borgerne skal betale for det statslige DTU's del af letbanen? Desuden vil budgettet aldrig holde, navnlig i en meget lang byggeproces over cirka syv år, hvoraf Lyngby-Taarbæk Kommune skal betale 22 procent, uanset eventuelle budgetoverskridelser for hele projektet – vel at mærke.

Letbaneprojektet er ikke økonomisk egnet som et kommunalt anliggende, men burde betales af staten.

I hele letbaneprojektet er omdrejningspunktet erhvervslivet og DTU, men hovedparten af de almindelige borgere i Lyngby-Taarbæk Kommune, der skal betale for letbanen, kommer aldrig til at benytte den. Det er jo sandheden.

Publiceret: 27. Juni 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt