Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Borgerdebat i Taarbæk er nyttig og afklarende

Af Gitte Kjær-Westermann, spidskandidat til KB (R)
Jeg synes, det er fantastisk, når borgerne går på barrikaden for deres lokalområde. Det er sådan, demokratiet fungerer bedst. Det giver også både avisen og den fungerende borgmester mulighed for at undersøge og afklare i forhold til de oplevelser, folk har.

Som borger kan man ikke være inde i alle sager, så det er godt at få afklaret, hvad kommunen egentlig har ansvaret for af de ting, vi har skullet slås med i Taarbæk, og hvad den ikke har. Og dermed, hvad Gentofte kommune heller ikke vil have ansvaret for, hvis vi hørte til der, således f.eks. havnen, Spring Forbi stien, plejehjemsvalg, og internettet.

Ingen kan være i tvivl om, at vores fortove og veje i Taarbæk trænger til en kærlig hånd,. Iøvrigt et generelt problem i kommunen, så jeg vil se frem til, at den million, der er givet til forskønnelse af byrummet, også drypper af på Taarbæk.

Det, kommunen og kommunalbestyrelsen derudover har indflydelse på i Taarbæk, er f.eks. om der skal ligge en skole i Taarbæk eller et åbent bibliotek, eller om Taarbæk skole skal administreres af ledelsen på Trongårdsskolen eller have sin egen distriktsledelse med skole og daginstitution under sig.

Vi er flere, der har kæmpet bravt i årevis for netop disse meget vigtige ting for Taarbæk by. Her skal kommunen og kommunalbestyrelsen have ros for løbende at turde tage nogle chancer i forhold til den særstatus, Taarbæk uvilkårligt har på grund af sin geografiske placering.

I tillæg til de udfordringer med kommuneskift, som kommunalforsker Roger Buch fortæller om i DGO, tror jeg desværre ikke nødvendigvis, at Taarbæk vil blive behandlet meget anderledes, hvis vi tilhørte Gentofte. Ville vi f.eks. få lov at beholde vores skole, hvis vi tilhørte Gentofte, med Skovshoved skole så tæt på?

Men jeg synes, debatten og opråbet fra Taarbækborgerne er nyttigt. Hvis jeg var kommune, ville jeg bruge det til at spørge Taarbækborgerne: Indenfor kommunens rammer og indflydelse, hvad skal der så til for, at I oplever jer behandlet lige så fair som borgerne i resten af kommunen?

Publiceret: 07. August 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt