Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Boligfortætning i Lundtofteparken?

Karl-Henrik Baum, Lundtofteparken 50 2.th, Kgs. Lyngby

Skal antallet af boliger i Lundtofteparken udvides med en tredjedel?

Nu er der 635 boliger i Lundtofteparken. Den helhedsplan for Lundtofte, der om få uger sendes i høring, vil måske muliggøre cirka 200 flere boliger i Lundtofteparken.

Det bliver tæt, meget tæt. DAB's beskrivelse af vores område som “etagehuse i et stort parkområde med legepladser og grillpladser” vil være historie. En stor del af det grønne må vige for beton, hvis planerne gennemføres.

Helhedsplanen lægger op til 43 nye boliger i det grønne bælte mellem Lundtofteparken og Atlasgrunden, 21 nye boliger iforbindelse med renovering af butikstorvet og 18 nye boliger ved daginstitution, varme- og garageanlæg. I alt 82 nye boliger.

Men hertil kommer tanker om at opføre fem nye blokke langs med det grønne bælte, så den parklignende karakter af området erstattes af en karrélignende struktur med indre gårde.

Der er ikke sat tal på antallet af boliger, men det kunne være 120-150.

82 nye boliger i Lundtofteparken er alt for mange. 200 grænser til det absurde. Men åbenbart ikke mere absurd, end at det er medtaget i helhedsplanen, og byplanudvalg og kommunalbestyrelse sender planen til høring i næste uge.

Det er godt, at vi som borgere kan gøre indsigelse mod planerne i høringsfasen. Men det ville være endnu bedre, hvis de værste tidsler var fjernet fra helhedsplanen inden høringen.

Fortætningen af Lundtofteparken er nok planens grimmeste tidsel.

Kritikken bliver mødt med argumentet om, at det er beboerne selv, der skal beslutte, om der skal bygges nyt i Lundtofteparken.

Det er korrekt, men vi bliver først inddraget, når forslaget er færdigt. Og hensigten er nok en deal, der går på stort set gratis nye vinduer og tage i det eksisterende byggeri mod accept af en massiv boligfortætning.

Ønsker vi det?

Publiceret: 22. Juni 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt