Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Børn er nøglen til liv i Virums bymidte

Kasper Langberg, kandidat til KB (R)

Hvis vi for alvor vil skabe liv i byen, skal vi starte med at anerkende, at de unge har brug for væresteder i det offentlige rum. Lad os indgå i dialog med de unge om, hvordan det kan lykkes, uden at det ender i druk, larm og naboklager.

En simpel Google-søgning viser, at det vrimler med projekter ude i landet, hvor unge tager ansvar for et fællesskab, der rækker langt ud over dem selv og deres allernærmeste venner. Det er de unge, der har tid til at 'hænge ud' og skabe grundlaget for caféer og madsteder, som også er nøglen til liv i Virum. Spillestedet Templet i Lyngby, som jeg selv var med til at grundlægge i 1992, er blot ét eksempel på dette.

Børnefamilierne skal også opleve bymidten som andet og mere end blot en lille samling butikker. Dét kan lykkes, hvis vi satser på ordentlige væresteder for børnene, for eksempel legeplads og små overdækkede steder, hvor der kan laves 'pop up'-underholdning såsom gadeteater og musik.

Endelig kan åbne byrum skabe en mulighed for, at generationer kan mødes på bænkene og sludre. Tænk engang, hvis vi kunne skabe nogle rammer for et myldrende udeliv i Virums bymidte, hvor byens borgere kunne mødes en tilfældig dag i solskin, ligesom vi alle har oplevet det på ferier i Sydeuropa.

Publiceret: 09. Maj 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt