Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bevar hestene i kommunen – og giv dem noget at bestille

Lotte Haubroe, Hestegangen 7, Kgs. Lyngby
Lyngby-Taarbæk har en lang tradition for små og store hestestalde. Nogle ligger i villakvartererne i områder, der tidligere var landsbyer. Omgangen med dyrene er en særlig kultur, der tilbyder friluftsliv og sport på tværs af generationer, og som lærer unge at omgås dyr på en ansvarlig måde.

Flere kommuner, blandt andet Fredensborg og Gribskov, er allerede i gang med at udvikle aktiviteter med heste som omdrejningspunkt. Der anlægges rideruter, og det bobler med forslag og ideer til, hvordan man kan tiltrække turister med heste. En voksende trend er rideferier med og uden egen hest. Kongens Lyngby har med sine fine, grønne områder og mange stalde ideelle forudsætninger for at deltage i den udvikling og lokke pengestærke tyskere, franskmænd og kinesere til Kongens Lyngby og omegn.

Det, der skal til, er en fælles indsats. Vi skal helt bogstaveligt trække på samme hammel. Vi har staldene, og den kan knyttes sammen med genskabte ridespor fra by til by.

I øjeblikket arbejder frivillige for at kortlægge rideruten fra Kongens Lyngby til Nordkysten. Nordsjælland kan blive Nordeuropas bedste sted for hesteturisme med guidede ture i saddel eller til vogns for lokale ryttere og danske og udenlandske besøgende. Den fælles indsats skal inkludere restauranter, hoteller, B&B, seværdigheder og de kommunale turismesamarbejder med videre.

Desværre oplever jeg, at hestekulturen er trængt. Flere rideskoler og stalde er lukket de senere år, og nye er ikke kommet til.

I Lyngby-Taarbæk Kommune er Dyrehavegaard den oplagte motor for udvikling af hesteturismen. Forpagteren har ideerne og viljen, og gården har staldene og markerne til al det sjov, man kan have med heste.

I villakvarterer er det hestene, der gør forskellen mellem en søvnig forstad til København og et livligt miljø med dyr og glade mennesker.

Jeg håber, at den kommende kommunalbestyrelse vil forstå at se hestene som et aktiv for kommunen og arbejde smidigt og positivt for at bevare og udbygge den kultur, der udfolder sig om hestene.

Publiceret: 19. November 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt