Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bevar det gamle landbrugsmuseum

Hans Nielsen, Kastanievej 4B, Kgs. Lyngby

Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at det tidligere landbrugsmuseum med både tårn og spir, der ligger over for indgangen til Frilandsmuseet, bliver bevaret for eftertiden. Museumbygningen har bevaringsværdi 3 (høj bevaringsværdi) i den såkaldte SAVE-registrering, så den må ikke nedrives uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen.

Denne markante bygning fra 1916 spiller sammen med Frilandsmuseets indgangsbygning og danner på tværs af Kongevejen en rumvirkning, som indgår i projektet med at genskabe træalléen langs Kongevejen fra Kgs. Lyngby til Omfartsvejen.

Det gamle landbrugsmuseum er med sit kompakte bygningsareal på godt 1.700 m2 hverken velegnet til beboelse eller kontorformål, men derimod velegnet til dets oprindelige funktion, der er beskrevet således i SAVE-registreringen:

”Bygning til biograf, teater, erhvervsmæssig udstilling, bibliotek, museum, kirke m.v.” Bygningen er således meget velegnet til at blive et kultur- og medborgerhus for kommunens borgere, og det kan samtidig sikre dens bevaring, og det er meget tvivlsomt, om kommunen kan få den solgt til en rimelig pris med den betingelse, at den skal bevares for eftertiden.

Publiceret: 17. Januar 2018 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt