Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Besynderligt, at ansvarlige politikere hopper med på den vogn

Finn Solgård, arkitekt og byplanlægger, medlem af Noah-Lyngby

Det er med dyb undren at jeg den 2. januar i DGO læste om kommunalbestyrelsens flertals beslutning om at forsøge at undgå letbanen gennem Lyngby.

Den 11. kunne man så læse, at det nu kun var de konservative, der vil ændre letbaneløsningen. Selv om mange borgere har protesteret mod letbanen, er det ret besynderligt, at ansvarlige politikere hopper med på den vogn.

Forestil jer, at de gamle sogneråd havde modsat sig anlægget af jernbanen eller i begyndelsen af 30-erne havde sagt nej til S-banen gennem Lyngby. Så havde udviklingen i Lyngby, Sorgenfri og Virum aldrig fundet sted, som den gjorde.

Og det er netop letbanen, der har gjort det muligt at udbygge voldsomt på begge sider af motorvejen mellem Lyngby og Lundtofte.

Kun på grund af de kommende letbane-stoppesteder har det været muligt at bygge højt i de grønne områder indenfor 500 m fra banestationerne.

Er flertallet af KB-medlemmer ikke klar over dette? Og er de rede til at få stoppet disse byggerier – og at få Novozymes nye byggeri på Dyrehavegård nedrevet? Man kan ikke både nyde fordelene ved letbanen og så sige nej til den.

Vi har i Noah-Lyngby kæmpet siden 1996 for at få en letbane/sporvogn gennemført.

Letbanen fuldender fingerplanens S-banesystem med kontakten til alle fingrenes stationer.

Letbanen er hurtig, sikker, forureningsfri og lydløs i modsætning til busser, som mange foreslår.

Publiceret: 22. Januar 2018 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt