Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Besparelserne på børneområdet er en lokal beslutning

Søren P. Rasmussen (V), Curt Købsted (O) og Henrik Bang (Ø), gruppeformænd og medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Det undrer os, at flertallet, som har vedtaget besparelserne på børneområdet nu fremlægger det som om det er regeringens skyld.

De besparelser, der er truffet beslutning om før sommerferien på børne- og ungdomsområdet, har ABSOLUT intet med den nye regering at gøre. Besparelserne er fundet for at opfylde en lokal aftale indgået af alle partier i kommunalbestyrelsen (på nær Enhedslisten), hvor formålet med aftalen er at effektivisere for 1% årligt og bruge nogle af pengene til at nedsætte grundskylden.

Vi må derfor korrigere de partier, der nu forsøger at lægge skylden over på regeringen. De besparelser, der er truffet beslutning om, skyldes en lokal Lyngby-Taarbæk aftale og ikke et pålæg fra regeringen.

Der havde været andre muligheder. Venstre's forslag indeholdt f.eks. færre besparelser og havde mere fokus på reelle effektiviseringer og derfor valgte både Enhedslisten og Dansk Folkeparti at støtte disse forslag frem for de nu vedtagne.

Sagsforløbet viser at det er meget lettere at vedtage effektiviseringer end faktisk at finde noget der ikke ender med blot at være besparelser. I nogle fagudvalg lykkedes det bedre end i Børne og Unge Udvalget.

Og udfordringerne bliver ikke mindre i det kommende budget, hvor det ser ud til at vi må finde flere penge til indsats overfor udsatte børn og til klassedannelse.

Så derfor: Konservative, Socialdemokratiet, SF, Radikal Venstre og Liberal Alliance, som er de partier, der har vedtaget besparelserne: Lad være med at blande tingene sammen, kritiser gerne kommuneaftalen, men stå på mål for de ting I selv har stemt for.

Publiceret: 07. September 2015 09:27

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere