Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bedre livskvalitet gennem mere velfærdsteknologi

Søren P. Rasmussen. Medlem at Social- og sundhedsudvalget for Venstre

Vi skal udvikle velfærdsteknologi til gavn for borgerne så vi øger livskvaliteten og sikrer en langt større frihed til de mange borgere, der lider af en kronisk sygdom.

Ifølge Regionens tal lever 47% af Lyngby–Taarbæk's borgere med en kronisk sygdom. I regionen er det 44%.

Det har været rigtig trist at opleve, hvordan et flertal i kommunalbestyrelsen har afviklet et rigtig godt tiltag i forhold til Epitalet, som borgerne var super glade for og, som tilmed sparede kommunen for en del indlæggelser. Frem for at lytte til borgerne og udvikle Epitalet til andre borgere med kroniske sygdomme, har man sparet det væk fra 2017.

Det betyder en voldsom forringelse i borgernes livskvalitet og frihed når man døgnet rundt skal leve med en kronisk sygdom. Mange andre kommuner investerer massivt i velfærdsteknologi, mens flertallet i Lyngby–Taarbæk lukker det ned vi har, og overlader udviklingen til regionen.

Jeg er meget tilfreds med, at regeringen har sat fokus på velfærdsteknologi, men hvis det skal lykkes må vi ikke bare overlade det til regionerne. Vi skal sammen med borgerne presse på for de løsninger, som de ønsker.

Desværre har jeg ikke altid tillid til, at Regionen og de praktiserende læger nødvendigvis varetager borgernes interesser. Hvis velfærdsteknologien bliver en succes betyder det jo færre indlæggelser og besøg hos de privat praktiserende læger.

Region Hovedstaden bruger årligt 2,6 milliard kr. på borgere med KOL, 4,1 milliard kr. på diabetes, 3,7 milliard kr. på hjertesygdomme og 6,5 milliard kr. på slidgigt.

Der er dermed store muligheder for at øge livskvaliteten for borgerne gennem brug af velfærdsteknologi, samtidigt med, at vi sparer penge ved at undgå unødvendige indlæggelser og besøg hos lægen.

Publiceret: 04. Marts 2016 10:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere