Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bedre indeklima betyder lavere sygefravær

Ole Holtz-Nielsen, kandidat til KB (V)
Lad os få styr på indeklimaet på skoler og i daginstitutioner, inden vi smider over 220 millioner kroner i ny marmor til rådhuset.

Med et godt indeklima kan vi ikke alene opnå bedre indlæring hos eleverne, men også få nedsat sygefravær hos børn, lærer og pædagoger. Både syge børn og personale betyder omkostninger for såvel kommunen som de familier, der berøres af sygdom. Lige så vigtigt er det, at vi ikke kan være bekendt, at ansatte bliver syge af at gå på arbejde.

I Lyngby-Taarbæk har vi et højt sygefravær i daginstitutionerne og folkeskoler, og den er desværre blevet øget. Sygefraværet baseret på 12 måneders gennemsnit er vokset fra 5,8 procent til 6,6 procent blandt ansatte på daginstitutionerne. I folkeskolerne ser det lidt bedre ud, men også her er sygefraværet øget fra 4,1 procent til 4,4 procent baseret på 12 måneders gennemsnit.

En måde at reducere sygefraværet på er at sikre et godt indeklima. Foreløbige resultater fra forsøg i et par børnehaver i en anden kommune viser gode muligheder for at mindske sygefravær hos såvel børn som personale.

Jeg håber, at vi kan skabe politisk enighed om at få klarlagt indeklima i skoler og daginstitutionerne. Det vil give grundlag for at sætte målrettet ind, hvor det står mest slemt til.

Publiceret: 08. September 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere