Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bedre forhold for småbørn og deres familier

Henrik Brade Johansen, M-KB (R)

Det er godt, at der nu kommer fokus på opvækstvilkårene for vores mindste medborgere. Radikale vil arbejde målrettet for, at der skal være to pædagoger og en medhjælper for hver ti vuggestuebørn og for hver 19. børnehavebørn. Der er vi ikke i dag, så det vil koste i merbemanding, men de penge er givet godt ud og dem vil vi prioritere at finde i de næste års budgetter.

Men det gode børneliv kræver mere end flere pædagoger: Vi fik med besvær indført, at vi starter op med familiekurser for førstegangsforældre, Sådanne kurser er ud fra erfaringerne fra andre kommuner med til at få familielivet på skinner og færre traumatiserende skilsmisser.

Vi har ligeledes taget initiativ til en proces i kommunen, hvor medarbejdere på børne-, ældre- og handicapområdet bliver udfordret til selv at pege på regler og procedurer, der er med til at stjæle tid fra deres egentlige arbejde med de små eller større borgere. Med henblik, naturligvis, på, om vi kan skære nogle af dem væk.

Personligt ville jeg ønske, at vi kunne sænke valgretsalderen til 0 år, således at forældrene administrerer den i den første 15-16 år af barnets levetid. Det vil give mere politisk fokus på børnenes tarv. Men det er nok ikke noget, jeg lige kan komme igennem med.

Publiceret: 21. April 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt