Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bedre drift af vores kommune

Niels Jørgen Christensen, kandidat til KB (V)
Vi bruger knap 3,5 milliarder om året på at drive vores kommune. Vi vil alle gerne have mest muligt for de penge vi betaler i skat, og jeg vil derfor foreslå, at der oprettes et effektivisereringsudvalg i kommunen.

Udvalgets opgave skal alene være at opsøge og udtænke metoder, så opgaverne kan løses bedre og for færre penge. Udvalgets fordel er, at det kun skal komme med ideer til bedre økonomisk drift, og altså ikke prioritering. F.eks. kunne der hentes inspiration fra andre kommuner, teknologiske fremskridt, bedre organisering, aflønning mm.

Målsætningen i kommunen har hidtil været at effektivisere for en procent årligt af det samlede budget. Dette lykkedes dog ikke i år. Det er uambitiøst ikke at kunne spare minimum en procent på det kommunale budget ved at udføre opgaverne smartere eller billigere.

Så måske det er på tide med et effektiviseringsudvalg, så der kommer en mere fokuseret indsats på forbedringer. Bedre drift kan nemlig enten skabe penge til lavere skat eller til at udvikle andre områder, hvor der er behov herfor.

Publiceret: 08. September 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt