Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: At tiltrække og fastholde medarbejdere

Af Henrik Saabye, Tokkekøbvej 51, Allerød
Morten Binns efterlyser i sit læserbrev en plan for ’værdig ældrepleje’ i Lyngby-Tårbæk Kommune, og hvordan man kan tiltrække og fastholde medarbejderne.

Man har i den sidste tid kunnet læse i DGO om gennemtræk af medarbejdere og brugen af rigtig mange vikarer på plejecentrene og i hjemmeplejen.

Som jeg tidligere har skrevet, har dette også gjort sig gældende nogle steder i Center for Social indsats. Når det forholder sig sådan, kommer man ikke uden om at se på ledelsen de pågældende steder.

Dette er desværre ikke tilfældet, snarere tvært imod.

Når man som medarbejder oplever mangelfuld ledelse, og dårligt psykisk arbejdsmiljø, kan man forsøge at gøre sin egen leder opmærksom på problemerne, og når det så bliver ignoreret, kan man gøre opmærksom på det længere oppe i systemet, med risiko for negative personlige følger, eller man vælge at søge væk.

Jeg finder det overordentligt kritisabelt og underligt med den ligegyldighed, man i Center for Social indsats har udvist over for medarbejdere, der har henvendt sig for at gøre opmærksom på forhold, der burde ses nærmere på.

Det er uforståeligt, at man fra Lyngby-Tårbæk Kommunes side accepterer, at der ikke i otte år er afholdt MUS-samtaler, at man ikke arbejder med de forhold, der afdækkes i forbindelse med Rambølls dyre undersøgelser, men bare sender en handleplan, der aldrig er blevet fulgt op på. At ledelsen forholder sig passivt overfor mobning og bagtalelse, og at der bruges offentlige midler til at komme af med medarbejdere, der gør brug af deres ytringsfrihed. Det er meget uheldigt, at man ensidigt lytter til den leder, en medarbejderen henvender sig om.

Morten udtrykker endvidere et ønske om at bruge nogle af de gode forhold, der er på hans arbejdsplads til at tiltrække og fastholde. Det er jeg ikke i tvivl om ville være godt, men så skal der tages helt anderledes fat.

Til Morten. Jeg synes du skal læse mit indlæg ’ledelse under radaren’. Du kan få den af din partifælle Søren P. Han har den, men har dog aldrig reageret.

Publiceret: 08. August 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt