Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Andet ord for magtmisbrug, tak - Borgmesteren svarer

Af Bente-Ingrid Bruun, Jægersborgvej 3, 2. th

Borgmester Sofia Osmani bryder sig ikke om ordet magtmisbrug. Hvilket ord vil borgmesteren i stedet bruge for denne virkelighed:

- frasortering af en omdelt protest vedrørende A&M byggeriet på et byrådsmøde

- nedlæggelse af fire erhvervsparkeringspladsen til butikker i Jægergården samt opførelse af en en meter høj betonmur på tværs af P-pladserne

- fratagelse af vejretten til vejen frem for andelsboligforeningens beboere ud for egen matrikel, der skal parkere andetsteds. Hvor?

- Ønsket vejomlægning med en til- og frakørsels rampe til en P-kælder i et kommende etagebyggeri med et stort supermarked.

Ser frem til borgmesteren svar.

Svar fra borgmester Sofia Osmani (K)

Kære Bente-Ingrid Bruun

Jeg har stor forståelse for, at man som borger kan føle sig forbigået, når resultatet af en sag falder anderledes ud, end man havde ønsket.

Alle de punkter, du omtaler, handler om lokalplanen på A&M-grunden, der har været fem år undervejs. Projektet er i løbet af processen reduceret fra de op til 13 etager, der i 2012 blev foreslået til de fem etager, der nu realiseres.

Der har været forhøring og høring, afholdt borgermøde og møder med repræsentanter for beboere i området undervejs. Planen for trafikafvikling i området er behandlet af teknik- og miljøudvalget 12. juni 2012, 22. september 2015 og 1. december 2015.

Den af naboer skrevne protest blev runddelt til medlemmerne af kommunalbestyrelsen på mødet 7. april 2016 i forbindelse med lokalplanens endelige vedtagelse. Alle medlemmer af kommunalbestyrelsen har dermed haft adgang til skrivelsen og har kunne tage de fremsatte bemærkninger med i deres betragtninger.

Sagen er vedtaget af et bredt flertal i kommunalbestyrelsen i henhold til gældende regler.

Du spørger, hvad jeg vil kalde forløbet, når ikke jeg mener, det er magtmisbrug. Jeg vil kalder det for det lokale folkestyre i funktion – en demokratisk proces. Også selvom man kan være uenig i resultatet.

Publiceret: 07. April 2017 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt