Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Alternative fakta og debat

Simon Pihl Sørensen (S), viceborgmester

Det er lidt syret at opleve, at Alternativets kandidat og tidligere medlem i kommunalbestyrelsen for den yderste venstrefløj til,cykler rundt med en avis, hvor han sviner mit navn til.

Det lever jeg med.

Men det er helt barokt og injurierende, når han påstår, at jeg er skyld i, at et bådhus ved Furesøen ikke rives ned, fordi det er min ven, der ejer det.

Bare for en god ordens skyld: Jeg vil så gerne have venner med bådhuse ud til Furesøen. Især hvis jeg må låne båden. Det har jeg ikke.

Og jeg har selvsagt ikke blandet mig i en konkret sag. Påstanden er grebet ud af den blå luft. Enhver er velkommen til at ringe til forvaltningen og få det bekræftet. Nå, ja, man kan også ringe til pågældende ejer og spørge, om vi nogensinde har delt så meget som en kop kaffe sammen.

Læs om Hans Nielsens avis her

Og det fører så naturligt Jette Grubes indlæg om debattonen i DGO. (Læs indlægget her)

Det, der var mit ærinde på mødet initieret af borgmesteren, var i virkeligheden at beskytte de små partier, og dem, der ikke er repræsenteret i kommunalbestyrelsen - ed at gøre opmærksom på, at også andre partier kunne have holdninger til en sag, man henvendte sig til avisen om. For at få en mere nuanceret og fair dækning af en sag, man synes er vigtig.

Alt sammen helt forgæves. Jeg vil herefter øve mig på, at være endnu venligere. Dog – til beroligelse for Alternativets kandidat - ikke over for de venner, jeg ikke har, som ejer et bådhus ved Furesøen.

Det er fint med en hård debat. Det skal jeg være den første til at erkende. Men det er nu sjovest og mest fair, hvis det foregår på baggrund af fakta.

For mig er kernen af det kommunalpolitiske arbejde dialogen med borgerne og arbejdet i maskinrummet.

Som den eneste kommunalpolitiker i kommunalbestyrelsen har jeg lavet forlig ved hvert eneste budget, jeg har deltaget i – 27 i alt.

Og jeg er i modsætning til alle de repræsenterede partier ikke løbet fra en eneste konstitueringsaftale.

Man skal kunne stole på folk, og man skal kunne samarbejde med folk og indgå kompromis.

Ind imellem må man gerne gå til stålet. Bare helst på baggrund af fakta.

Og skal vi så ikke komme videre med de vigtige sager, der ligger på vores bord.

Valgkampen må vente.

Publiceret: 11. Maj 2017 13:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere