Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Alternativ virkelighed

Mogens Friis, Langs Hegnet 39, Kgs. Lyngby

I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi politikere, der tænker store tanker om fremtiden og udfører vigtige beslutninger – det tror de i det mindste selv, efter hvad man skal bedømme i DGO's spalter. Er det ikke rettidig ”blind- og døvhed”?

Bedømmes der rigtigt og fremtidssikret? Hvordan tror du transport, kommunikation, handel, arbejde og fritid ser ud om 10 eller 20 år?

Hvem havde lige set for eksempel den globale internethandel over landegrænserne, selvkørende biler, førerløse busser og tog, mobilePay og smartphones komme?

Hvad nu hvis det hele kommer til at se anderledes ud? Har vi så brug for sporvogne, parkeringshuse, storcentre? – efter model 1960'erne.

Mon ikke vi skal indstille os på en helt anden virkelighed inden for få år. Den tidligere 2020 plan er skrottet og erstattet med 2025 plan. Holder den mon? Eller erstattes den løbende af en 2030 plan? – efter politikernes alternative virkelighed.

Overtager og forudser kunstig intelligens (MegaCast = MegaInformation) megainformationer vore behov og indkøb på internettet, ved hjælp af cookies, Amazon, Google, og orangerobotter som 'Flittige Robert', der aldrig bliver trætte, vores arbejde - 24/7?

Der er mere fremtid i at sikre Lyngby-Taarbæk kommune som en demokratisk oase og grøn by med selvstændigt tænkende mennesker, der selv bestemmer.

Afskaf dog det ”byrod” – og råd! Vi lever ikke længere i 1960'erne. I det mindste i den nuværende form og indfør en moderne virkelighed med ægte demokratiske flertalsbeslutninger med afstemninger. For de lokale politikere er hverken klogere eller mere forudseende end flertallet af borgerne.

Publiceret: 03. Juli 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt