Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Afspær Lundtoftevej-Gammelmosevej i 14 dages letbane-forsøg

Jørgen Thomsen, Humlevænget 11, Kgs. Lyngby

Mange politikere har store visioner og store forslag, som de taler stærkt for, at vælgerkorpset skal acceptere. Det gælder også halvdelen af kommunalbestyrelsen for så vidt angår letbanens lyksaligheder.

De taler imidlertid sjældent om de konsekvenser, deres forslag vil medføre, og evner måske ikke at gennemskue konsekvenserne af de planer, som de firmaer, som skal udføre dem, og som tjener på dem, nok ikke i fornødent omfang har gjort klart for dem. Man taler blot om, at økonomien er i orden, men i det offentlige er det dog altid tilfældet, at der i slutfasen må kræves tillægsbevillinger, så kommunen pådrager sig en stor ukendt gæld, som skatteyderne må betale, og som politikerne ikke har forudset. Så farvel plejehjem, skoler mm.

I forlsaget om letbanen er der imidlertid langt større konsekvenser. Navnlig for bymidten af Lyngby. Men der er ikke gjort praktiske forsøg vedrørende konsekvenserne. Jeg foreslår derfor, at man i en periode på 14 dage, så man ser virkningen heraf, på strækningen Lundtoftevej til Gammelmosevej afspærrer det område, hvor letbanens spor skal være. Det kan gøres billigt med almindeligt vejspærringsmateriel, og man vil dermed høste praktiske erfaring med, hvordan fremtiden vil forme sig i bymidten.

Jeg tror, at man efter dette forsøg vil lade letbanen stoppe ved Buddinge Station, og lade moderne busser fortsat tage sig af passagertransporten i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Publiceret: 13. Februar 2018 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område