Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Advarsel om udenlandske håndværkere

Jens Overø, Ulrikkenborg Allé 54, Kgs. Lyngby

Det Grønne Område har haft mange artikler om udenlandske håndværkere, som snyder folk. Alligevel gik det galt for mig.

Det ringede på døren, og en udenlandsk mand oplyste, at han havde repareret et tag i nabolaget og derved var blevet opmærksom på, at mit hus på tagryggen havde en tagsten, der havde forskubbet sig. Han tilbød at tilrette den her og nu for 600 kr. Det lød jo rimeligt nok. Manden var usædvanlig veltalende med et bredt amerikansk-engelsk.

Derpå nedtog han og hans kammerater meget hurtigt og uden forudgående godkendelse sten fra den ene halvdel af tagryggen, idet de sagde, at der var store skader (knækkede sten, smuldrende mørtel), som de nu også ville reparere for mig. Dette accepterede jeg. Det var dumt gjort, meget dumt. Men de var jo godt i gang. De hævdede også, at den anden halvdel af tagryggen var i endnu dårligere stand og tilbød at reparere også her, hvad jeg sagde nej til.

Før arbejdet var afsluttet, ville de have penge. Det skulle være kontant, hvad jeg sagde, at jeg ikke kunne eller ville, og det kom til en større diskussion, hvor deres dygtige veltalenhed kom til fuld udfoldelse. Vi talte op og ned ad stolper i længere tid.

Længe inden da var jeg imidlertid nået frem til, at der var noget helt galt her. Jeg havde ringet til politiet, og to dygtige betjente ankom midt i diskussionen om betaling og kunne konstatere, at mændene ikke havde lov til at arbejde her i landet, ikke havde noget CVR-nummer og i det hele taget var langt, langt ude på det ulovlige overdrev. Blot dette at tilbyde tjenester ved døren er ulovligt.

Der blev optaget rapport, og mændene forsvandt i al hast (uden betaling).

Tilbage står jeg med et ramponeret tag, som jeg nu må have repareret af en mere pålidelig murer.

Det er godt, at vi her i landet er vi vant til at møde hinanden med tillid. Men til tider skal man alligevel mobilisere sin mistillid.

I familien er ordet 'tagryg' nu blevet et uartigt ord, som jeg slår ned på hver gang, jeg hører det.

Publiceret: 12. April 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt