Bodil Dam Heiselberg fra Virum Gymnasium og Morten Ovesen fra Microsoft var blandt deltageren i workshoppen.
Bodil Dam Heiselberg fra Virum Gymnasium og Morten Ovesen fra Microsoft var blandt deltageren i workshoppen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dating i naturvidenskabens tjeneste

Affaldssortering, sundhed, energiforbrug og programmering. Det var blandt temaerne, da lokale virksomheder og skoler mødtes for at skyde dette års Science Festival i gang

Hvordan kan lokale virksomheder være med til at inspirere elever til at vælge naturvidenskab og dermed sikre fremtidig arbejdskraft?

Torsdag den 9. marts blev der udvekslet ideer hos Haldor Topsøe, der var værter ved den første workshop, der skal sætte gang i skole-virksomhedssamarbejdet med henblik på at udvikle et spændende naturvidenskabsprogram i uge 39.

Målgruppen for workshoppen var alle virksomheder og skoler i Vidensbyen, som arbejder med naturfagene kemi, fysik, biologi, biokemi og IT. Især virksomheder, som er nysgerrige efter at vide mere om, hvordan man kan samarbejde med skolerne, og de virksomheder, som allerede har erfaringer på området.

Og bredden var stor fra Aquaporin og Emcon til Lyngby Boldklub og Magasin. Også de gymnasiale uddannelser og lokale skoler var talstærkt repræsenteret.

Dagen var arrangeret som en form for speed dating, hvor parterne turnerede rundt mellem bordene for at skabe netværk og udveksle idéer til aktiviteter, som stimulerer interessen for naturvidenskab blandt børn og unge. Skolernes opgave var især at hjælpe virksomhederne med at identificere konkrete udfordringer, eleverne kan arbejde med på rette faglige niveau.

Workshoppen er også et eksempel på, at det ikke bare er ingeniørvirksomheder, der kan byde ind med relevante problemstillinger.

Tenna Hardis fra Magasin fortæller, at stormagasinet har masser af naturvidenskabelige problemstillinger fra energiforbruget til håndtering af emballagen.

Også Lyngby Boldklub, der på mødet var repræsenteret ved Emil Svoldgaard, havde i første omgang svært ved at se, hvilke naturfaglige vinkler de kunne byde ind med, men da de først var opmærksomme på det, synes de, at der var flere både omkring økonomi e og ernæring, fysisk træning og søvn.

Haldor Topsøe, der var værter ved dagens arrangement, har længe arbejdet målrettet t med at åbne virksomheden for elever og studerende og deltager aktivt i tiltag som Girls Day in Science.

Ole Stahl, som er Employer Branding Specialist/Global Talent Acquisition hos Haldor Topsøe og tovholder for Vidensbynetværk for Skole og Uddannelse, kunne sagtens forestille sig, at man sammensatte besøgsgrupper på tværs af gymnasier og folkeskoler.

Virksomheden arbejder målrettet med diversitet mellem mænd og kvinder, alder og faglig baggrund. Ifølge Ole Stahl er det når modsætninger mødes at kreative løsninger opstår, og han er gentagne gange blevet overrasket over de nye vinkler, der kommer for dagen, når skolelever angriber naturvidenskabelige problemstillinger med friske øjne.

Science Festival i Lyngby

@Fakta Brod Weekend:Dansk Naturvidenskabsfestival – også kaldet Science Festival – er en landsdækkende festival, hvor virksomheder, grundskoler og ungdomsuddannelser sætter fokus på science-fag som fysik, kemi, matematik, biologi, bioteknologi, IT mv. Festivalen finder sted hvert år i uge 39, og i regi af Vidensbynetværk for Skole og Uddannelse har Vidensbyen indledt planlægningen af aktiviteter for 2017.

Formålet med Science Festival er at skabe engagerende oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge. Målsætningen er dels at udvikle konkrete aktiviteter i uge 39 i et stærkt skole-virksomhedssamarbejde, og dels at udvikle nye netværk og samarbejdsflader med henblik på fremtidige tværgående science-projekter.

Virksomheder, der kunne tænke sig at deltage i festivalen, kan fortsat når at deltage ved at tage kontakt til Lyngby-Taarbæk Vidensby. Kontakt projektleder Mette R. Steffensen, mrs@vidensby.dk.

Mødet blev holdt hos Haldor Topsøe.
Mødet blev holdt hos Haldor Topsøe.
Publiceret: 22. Marts 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere