"Jeg er skuffet over, at Curt Købsted vælger at fortsætte som løsgænger i stedet for fortsat at give Dansk Folkeparti en stemme i kommunalbestyrelsen," siger Anette Skafte. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dansk Folkeparti skyder med skarpt efter Curt Købsted-exit: "Som en kniv i ryggen"

DF er ikke længere repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Det bagland, som Curt Købsted har taget afsked med for at fortsætte som løsgænger, reagerer bittert på faneflugten

“Jeg vil ønske Curt Købsted alt det bedste med hans politiske fremtid, som unægtelig må blive noget turbulent frem over med hans nye politiske holdninger. Men jeg kan samtidig godt forestille mig, at han er lettet over, at han ikke længere skal arbejde for sin gage, men kan læne sig tilbage og nøjes med at skimme dagsordenerne fra de to udvalg, han sidder i.”

Vreden og bitterheden er ikke til at tage fejl af hos Anette Skafte, lokalformand og spidskandidat for Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk, efter at partiets medlem af kommunalbestyrelsen, Curt Købsted, i sidste uge meldte sig ud af partiet for at blive løsgænger.

Læs om Curt Købsteds exit her.

Det gjorde han med begrundelserne, at partiets flygtningepolitik skygger for det politiske arbejde for ældre og udsatte i kommunen, og at der var store samarbejdsproblemer internt i Dansk Folkeparti.

Anette Skafte fortæller til Det Grønne Område, at hun føler sig personligt svigtet af Curt Købsted:

“På det personlige plan har Curt og jeg også været nære venner udenfor den politiske arena. Jeg har følt og ment, at vi havde et fortroligt og tillidsfuldt venskab. Vi har deltaget i hinandens familiefester, været logebror og -søster i Odd Fellow. Han har endda viet Klaus og mig for et par år siden. Jeg føler mig faktisk rigtig skuffet, og føler, at han har stukket mig i ryggen,” siger hun.

En gang vrøvl

Anette Skafte giver ikke meget for Købsteds begrundelser for at melde sig ud af Dansk Folkeparti. Hun siger:

“Som lokalforeningens formand og førstesuppleant til kommunalbestyrelsen er jeg både chokeret og vred, men samtidig ganske uforstående over den måde, Curt Købsted har valgt at tackle dette på ved først at stikke hovedet i busken og ignorere mine henvendelser de sidste omkring 14 dage, for efterfølgende at melde sig ud af partiet for at blive løsgænger,” siger hun:

“At han lige pludselig ikke er enig om vores fælles aftale om at trække os fra Venstre for at gøre plads til samarbejde med andre partier, undrer. Men ikke nok med det, så føler jeg, at han uretmæssigt kommer med beskyldninger om samarbejdsproblemer i DF, og at udlændingepolitikken overskygger det politiske arbejde for de ældre og udsatte,” forklarer Anette Skafte:

“Sikke da en gang vrøvl! Hvis der er noget, der optager Dansk Folkeparti og er hjerteblod især for Jette Grube og jeg, er det da de ældres livskvalitet, ve og vel, samt at sikre udsatte mennesker en bedre hverdag.”

“Jeg betragter det som hyklerisk af Curt Købsted, som har en Facebook-side med omkring 90 procent kritiske indlæg om flygtninge og muslimer, og om nogen ikke interesserer sig synderligt for de udsatte. Når det kommer til ældrepolitikken, så har han trukket på både Jettes og min hjælp, når der var noget, der skulle ordnes og undersøges. Så jeg giver ikke meget for hans udtalelser.”

Trække sig fra Venstre

Anette Skafte fortæller til Det Grønne Område, at Dansk Folkeparti allerede siden 2013 opponerede internt over Curt Købsteds også dengang meget tætte samarbejde med Venstre. Siden 2009 har han ifølge Skafte deltaget i Venstres gruppemøder.

“Lige siden har jeg prøvet at få Curt til at forlade Venstres gruppemøder, så vi kunne fremstå som et selvstændigt parti,” fortæller hun:

“Jeg kan nævne flere sager, hvor Curt har stemt direkte imod vores fælles aftale og politiske holdninger, f.eks. omkring et punkt om kvalitetsstandarder på misbrugsområdet.”

“Jeg var faktisk mødt op på Venstres gruppemøde for at få deres støtte til at stemme imod, at man vedtog nogle standarder, der var meget dårligere end dem, der allerede var. Curt ved, at det er hjerteblod for mig, at vi skal gøre det bedre for dem, som er endt på den forkerte sti. Alligevel stemte både V og Curt for de nye standarder. Jeg skrev endda et læserbrev efterfølgende, hvor jeg opponerede mod deres beslutning. Så han har aldrig - og jeg siger: aldrig - fået nogen støtte fra Venstre. Jeg har ikke oplevet, at de har stået op for os i nogle sager.”

Frustrationer

Curt Købsteds udmeldelse kommer oven på flere år med frustrationer, fortæller Anette Skafte:

“Kort fortalt, har jeg de sidste tre år været total frustreret over Curts manglende engagement, og at jeg har måtte stå på sidelinjen og se på, at vores politiske mærkesager faldt til jorden. Han har heller ikke haft nogen interesse i at engagere sig eller møde borgerne, der hvor de er,” siger hun:

“Curt har været magelig og har nydt godt af, at jeg brænder så meget for at gøre det godt for både partiet, borgere og kommune - og for ham.

Ja der har været problemer, men det har desværre været Curt Købsteds egne problemer, med dårligt helbred og problemer med at magte de opgaver der følger med, når man har en plads i kommunalbestyrelsen. Det har betydet lange perioder, hvor jeg ikke har kunne få kontakt med Curt Købsted, når jeg har haft spørgsmål eller sager der skulle klares.”

Ind som suppleant

Anette Skafte fortæller, at hun for en måned siden troede, at hun - i en periode - en periode skulle overtage Curt Købsteds plads i kommunalbestyrelsen. I stedet har han nu meldt sig ud af partiet.

“Jeg har lagt et meget stort arbejde i at forberede og sætte mig ind i dagsordenerne for de udvalg, som Curt Købsted repræsenterer, for at kunne støtte ham bedst muligt. At jeg har sat mig ind i alle sager og dagsordener, tager jeg som noget ganske positivt, for det gør, at jeg hele tiden har været klar til at træde til, hvis og når Curt Købsted ikke har kunne være til stede i kommunalbestyrelsen,” forklarer Anette Skafte:

“Det er højst en måned siden, at han igen fortalte mig, at han var træt, og at vi skulle finde ud af, hvornår han skulle tage orlov og give mig pladsen i kommunalbestyrelsen, om ikke andet så for nogle måneder,” fortæller hun og slutter med skuffelse i stemmen:

“Derfor vil jeg da ikke benægte, at jeg er skuffet over, at Curt Købsted vælger at fortsætte som løsgænger i stedet for fortsat at give Dansk Folkeparti en stemme i kommunalbestyrelsen.”

Curt Købsted oplyser, at han ikke har flere kommentarer end dem, han gav til Det Grønne Område i sidste uge.

Publiceret: 07. Februar 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere