Der er plads til forbedringer, siger handelsforeningens formand. Magasins direktør støtter op, og det gør man også politisk. Foto: Lars Schmidt
Der er plads til forbedringer, siger handelsforeningens formand. Magasins direktør støtter op, og det gør man også politisk. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Butikslivet skal styrkes

Der er et levende handelsliv i Lyngby - og plads til forbedringer. En række af byens centrale kræfter er gået sammen om indhente viden og inspiration, så butikslivet kan styrkes

Handel Lyngby-Taarbæk Kommune, Vidensbyen og handelsforeningen har sat sig sammen for at styrke butikslivet i Lyngby.

Deltagerne har blandt andet deltaget i tre intense dagsmøder i andre kommuner, hvor der blev stillet skarpt på de nyeste udviklingstendenser for et stærkere butiksliv.

Baggrunden er en rapport fra COWI, som peger på gavnlige indsatser for både handelslivet og kommunen.

Formanden for Lyngby Handelsforening, Thorkild Baltzer, siger i en pressemeddelelse:

"Når jeg går en tur i Lyngby, så ser jeg et levende butiksliv. Men jeg ser også, at vi har plads til forbedringer flere steder. Derfor er det helt nødvendigt og et skridt i den rigtige retning, at kommunen og handelen arbejder sammen, så vi i fællesskab kan skabe et stærkere handelsliv."

Omgivelserne er centrale

"Et stærkt handelsliv er altafgørende for at skabe liv og godt miljø i byen. Og når det er sagt, så er omgivelserne helt centrale, så folk får lyst til at opholde længere tid i byen. Det handler om udsmykning, skiltning, variation i tilbud til besøgende og borgere. Her er det nødvendigt, at alle de centrale kræfter i byen går sammen om at forbedre vores bymidte," siger Michael Dupont, Store Manager i Magasin, Kgs. Lyngby.

I Vidensbyen er man meget optaget af byliv og den positive udvikling i det centrale Lyngby. ”En vigtig målsætning for Vidensbyen er at bidrage til udviklingen af en levende universitetsby med et attraktivt byliv, kultur-og fritidstilbud samt et spændende handelsliv. Det er derfor helt naturligt, at Vidensbyen her samarbejder med både handelsforeningen og kommunen,” siger Caroline Arends, direktør i Vidensbyen.

"Lyngby-Taarbæk Kommune er et privilegeret sted, og butikslivet tiltrækker da også mange interesserede, men det forpligter også. Derfor er det vigtigt, at der hentes viden og inspiration udefra til at styrke bylivet – både i det centrale Kgs. Lyngby og i vores bydelscentre. Jeg håber, at byens centrale aktører får fælles ejerskab til at løfte byens potentiale, så der skabes en mærkbar forskel for borgere og besøgende i byen," siger formanden for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Anne Jeremiassen (LA).

Fakta

Netværksforløbet

Deltagere: Lyngby-Taarbæk Kommune, Handelsforeningen og Vidensbyen.

Deltagerkommuner: Vejle, Viborg, Nordfyn, Ikast-Brande, Slagelse, Gribskov og Holbæk

Formålet er at skabe fælles ejerskab blandt deltagerne i forhold til ideer og initiativer, som kan styrke butikslivet.

COWI driver netværksforløbet

Publiceret: 24. Juni 2016 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere