Sundhedsplatformen får blandt andet et løft i den nye budgetaftale for Region Hovedstaden. Samtlige partier i regionsrådet er enige. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Sundhedsplatformen får blandt andet et løft i den nye budgetaftale for Region Hovedstaden. Samtlige partier i regionsrådet er enige. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Budget på 38 millarder på plads

Fyringer og ekstra penge til Sundhedsplatformen i Region Hovedstadens nye budget

Samtlige partier i regionsrådet er enige om næste års budget for Region Hovedstaden. Budgettet finder blandt andet ekstra penge til Sundhedsplatformen og psykiatrien - men indeholder også afskedigelser. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

“Vi har med dette budget indgået en bred og ansvarlig aftale, hvor vi på tværs af partierne er enige om at prioritere patienterne,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

Budgettet indeholder besparelser på op til 80 millioner kroner, og pengene skal findes på regionens centrale administration og på administrationen på regionens hospitaler.

Regionens nye elektroniske journalsystem, Sundhedsplatformen, får 10 millioner kroner til forbedring og optimering. Systemet betyder også, at der er sparet over 100 millioner kroner indtil nu, fordi nogle opgaver er faldet bort.

Men der skal også findes besparelser for 115 millioner kroner eller op mod 80 stillinger. Budgettet skal andenbehandles den 19. september.

jbt

FAKTA

Budget i Region Hovedstaden

Seks millioner kroner til styrkelse af patientsikkerhedsarbejdet og læring i forhold til hurtigere diagnosticering

29,1 millkoner kroner til hurigere ambulancer.

12 millioner kroner til psykiatrien.

Kilde: Region Hovedstaden

Publiceret: 14. September 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt