“Jeg har gået og tænkt over det i et halvt år, for selv om politik har været mit livs forelskelse, siden jeg var 13-14 år, så er det ved at være tid til at prøve noget andet,” siger Jakob Engel-Schmidt til Det Grønne Område. Foto: Lars Schmidt
“Jeg har gået og tænkt over det i et halvt år, for selv om politik har været mit livs forelskelse, siden jeg var 13-14 år, så er det ved at være tid til at prøve noget andet,” siger Jakob Engel-Schmidt til Det Grønne Område. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

BREAKING NEWS: Jacob Engel-Schmidt forlader helt politik

Den fremtrædende Venstre-politiker forlader både Folketinget og kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk. 1. oktober vender han tilbage til jobbet som direktør for Niels Brock

Han har fået et tilbud så attraktivt, at han ikke kunne sige nej. Det er årsagen til, at Venstres Jakob Engel-Schmidt både siger farvel til Folketinget og kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk, og han gør det nærmest med øjeblikkelig virkning.

For den 1. oktober genindtræder han nemlig i jobbet som direktør for Niels Brock. Et job, han forlod midlertidigt, da han for halvandet års tid siden blev fast medlem af Folketinget efter Morten Løkkegaards exit til EU.

Til Det Grønne Område fortæller snart 34-årige Jakob Engel-Schmidt, at han har været et halvt år om at overveje farvellet til politik - og 'på-gensynet' med Niels Brock.

“Jeg har fået et jobtilbud, der var så attraktivt, at jeg ikke kunne sige nej. Jeg har gået og tænkt over det i et halvt år, for selv om politik har været mit livs forelskelse, siden jeg var 13-14 år, så er det ved at være tid til at prøve noget andet,” siger han:

“Det har været en fornøjelse både at være i Folketinget og i kommunalbestyrelsen. Jeg holder stadig utrolig meget af Venstre. Det er ikke et holdningsmæssigt farvel. Det er et farvel til Christiansborg og folkestyret. Det vil være godt for mig at få nogle år ude i virkeligheden.”

Farvel til valgkampen

Jakob Engel-Schmidt mener ikke, at han med sit farvel svækker Venstre i den kommunale valgkamp.

“Der er masser af dygtige mennesker, der er klar til at tage over,” siger han:

“Det har været en kæmpe ære at arbejde for Lyngbys vælgere, og jeg har den største respekt for folkestyret. Folkestyret har brug for politikere, der kommer tilbage til erhvervslivet. Og ja, jeg regner med også at trække mig fra kommunalbestyrelsen.”

Og det kommer han til at gøre forholdsvis snart, eftersom han tiltræder i sit job 1. oktober.

Når han trækker sig fra kommunalbestyrelsen, trækker han sig således også fra Venstres liste til kommunalvalget.

Jakob Engel-Schmidt er uddannet cand.merc. og officer af reserven. I et års tid var han direktør for Niels Brock, inden han kom tilbage til Folketinget. Han har ligeledes været direkt for Dansk Iværksætterforening og markedsrådgiver Dansk Industri.

Niels Brock Copenhagen Business College, i daglig tale blot Niels Brock, er en dansk handelsskole beliggende i København.

Publiceret: 08. September 2017 13:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere