"Lyngby-Taarbæk er ved at blive overhalet af andre kommuner," mener Niels Friderichsen, oldermand i Bondebylauget. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bondebyen: Beplantningen bliver ramt

Den del af den oprindelige lokalplan for Bondebyen, som handler om beplantning, skal med i den nye, mener Bondebylauget

Det er ikke mindst beplantningen, der er en af hovedårsagerne til, at Bondebylaugets oldermand, Niels Friderichsen, har gjort indsigelse imod den nye lokalplan for Bondebyen.

Friderichsens anke går blandt andet på, at den eneste del af beplantningen i området, der er fremhævet som bevaringsværdigt, er alleen ved Lyngby Kirke Sognegård. Men ifølge Niels Friderichsen er det netop de store gamle træer, der binder bydelen sammen. Derfor ønsker han, at den del af den oprindelige lokalplan, der omhandler beplantning bare kopieres direkte til den nye plan.

En anden anke er, at Baunegården og den tilhørende park på Nørregade 9 er røget helt ud af lokalplanen.

Gården er ejet af Lyngby-Taarbæk Kommune og er en af de oprindeligt 13 gårde, der lå i området. Derfor synes han også, at det er en naturlig del af Bondebyen og undrer sig derfor over, hvorfor den ikke er med i den aktuelle lokalplan.

Endelig vil han gerne sikre sig, at lauget bliver taget med på råd, når den æstetiske udformning af det kommende gadekær skal på plads.

"Lyngby-Taarbæk Kommune er ved at blive overhalet af andre kommuner både vedrørende bevaringsindsatsen, det grønne i Bondebyen og intentionerne med lokalplanen som helhed. Den er blevet forsimplet i stedet for at blive forfinet," skriver Niels Friderichsen til de lokale politikere i sin indsigelse.

Publiceret: 16. Februar 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere