Danskerne køber større og dyrere biler

En ny analyse viser, at bilkøberne udnytter de lavere bilafgifter til at købe dyrere biler

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Siden 2015 er registreringsafgiften blevet lempet tre gange. En ny analyse fra Skatteministeriet viser, at lempelserne har medvirket til at ændre danskernes bilforbrug.

De nye tal viser konkret, at den gennemsnitlige registreringsafgift i perioden 2015-18 er blevet markant lavere. Den gennemsnitlige afgift, der er blevet betalt på en populær familiebil som Citroën Grand C4 Picasso, er for eksempel faldet til cirka 44.000 kroner.

Bilkøberne har brugt en del af den lavere afgift til at gå en bilklasse op. I perioden umiddelbart efter den seneste afgiftslempelse i september 2017 udgjorde store biler cirka 45 procent af samtlige bilkøb i Danmark. Det er en stigning på knap 20 procentpoint sammenlignet med perioden før den første afgiftslempelse aftalt i Finansloven for 2016.

Glæde over valg

SUV'er og andre høje biler udgjorde næsten 25 procent af samtlige bilkøb i Danmark umiddelbart efter den seneste afgiftslempelse i 2017. Det er en stigning på cirka 17 procentpoint sammenlignet med perioden før den første afgiftslempelse aftalt i Finansloven for 2016.

“Vi glæder os over, at danskerne går efter større og mere rummelige biler og tilmed køber biler med mere udstyr – til glæde for trafiksikkerheden. Det er også godt for miljøet, fordi nye biler generelt har en lavere emission end de ældre,” skriver direktør for De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Publiceret 07 June 2018 15:02

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.