Det vælter ind med nye biler

Man kan som bilkøber blive helt forpustet over strømmen af nyheder. I denne måned alene er der i alt ni nyheder på vej ud i forretningerne. Vi bringer orden i de mange nye hjul

Af
Af Flemming Haslund

Ni, hele ni nye biler er på vej ud til os bilkøbere i denne sommermåned, fra mikroen Toyota Aygo overi en helt ny Kia til luksusluksus fra Volvo. Her stiller vi skarpt på tre af de vigtigste.

Den praktiske Citroën Berlingo; et bileventyr siden 1996 faktisk uden ændringer. Men nu sker der noget – både Citroën med Berlingo og Peugeot med den tilsvarende Partner er klar med nyt.

I sin sjæl er den nye Berlingo uændret. Også indretningen vil enhver Berlingo-tilhænger genkende, ikke mindst takket være de tre individuelle sæder bag og dertil de to skydedøre. Og bagagerummet er i sagens natur stort med fortsat plads til mange bamser og cykler. Og hvad koster den så? Citroën-DK har endnu ikke priserne parate. Vi gætter på fra 175.000 kr.

Crossback

DS7 Crossback – det er jo meget mere end ”bare” en ny bil. Det er også første Danmarks-premiere på en rigtig ny DS.

Historien med DS er, at DS i sin tid var en udstyrs-række hos Citroën, lille DS3 f.eks. Men DS er blevet skilt ud fra Citroën og optræder nu som et separat bilmærke i PSA-gruppen sammen med Citroën, Peugeot og Opel i øvrigt. Om priserne siger PR-ansvarlige Trine Krastrup:

”Vi lancerer DS 7 Crossback den 20. juni. Til hvilke priser forbliver hemmeligt frem til den dag.”

Ny Ford Focus – den har krudtet til at blive Årets Bil 2019. Bilen baserer sig også på en nyudviklet platform, der låner teknologi fra den nuværende Focus RS. Det lover, at et absolut Focus-kendetegn er flyttet med over til den nye, nemlig de sporty køreegenskaber, mens kabinen er helt ny og mindre ”rodet” end forgængerens.

Der er dog masser af andet nyt end platform og kabine. Listen over nyheder i forhold til den tidligere generation er lang, men nogle af hovedlinjerne handler om assistentsystemer, dataopkobling og dansk lyd med B&O Play. Med til at holde CO2 nede er endvidere en ny gearkasse. Focus lokker med en 8-trins automatgearkasse. Den nye Focus stater lige lidt lavere end den gamle: Fra 208.530 kr.

Den måske vigtigste bilnyhed i juni, ja i hele året måske, ny Ford Focus.

Den måske vigtigste bilnyhed i juni, ja i hele året måske, ny Ford Focus.

Så bliver det ikke meget mere praktisk: Ny Citroën Partner.

Så bliver det ikke meget mere praktisk: Ny Citroën Partner.

Ni nyheder

Små og mindre hverdagsbiler: Hyundai i20 facelift, Kia Ceed, Ford Focus og Toyota Aygo facelift.
Luksus: Peugeot 508 og Volvo V60
SUV: DS7 Crossback
Særligt praktiske biler: Citroën Berlingo og Peugeot Rifter (ny Partner).
Og i juli: Opel X-familie, Hyundai SUV, Kia Sportage facelift, Jeep Wrangler

Publiceret 31 May 2018 14:02

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.