“Det er helt uacceptabelt, og vi er kun glade for, at der ikke er sket mere. Der er ingen undskyldning, og vi påtager os det fulde ansvar,” siger Kenneth Dencker, regionschef i Pankas Sjælland. Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk
“Det er helt uacceptabelt, og vi er kun glade for, at der ikke er sket mere. Der er ingen undskyldning, og vi påtager os det fulde ansvar,” siger Kenneth Dencker, regionschef i Pankas Sjælland. Foto: Bjørn Nielsen/www.bpln.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bil endte på hovedet i asfaltbunke: "Fuldstændig horribelt, at det kunne ske"

“Det er en meneskelig fejl, og fuldkommen horribelt at det kunne ske,” siger regionschefen for Pankas, der sammen med deres underleverandør tager det fulde ansvar for ulykken på Caroline Amalievej

Af Pernille Borenhoff

Det kunne være gået fuldkommen galt, da en personbil mandag kl. 20.16 kørte op i en kæmpe bunke grus og løs asfalt, der lå midt på kørebanen på Carolinevej i Kgs. Lyngby.

Føreren af bilen var en 49-årrig herre fra Lyngby, og med i bilen var hans søn. Bilen landede på taget, og til al held var der udelukkende materielle skader og igen personskader, forlyder det fra Nordsjællands Politi.

Det er Lyngby-Taarbæk Kommune, der har bestilt asfaltarbejdet, der udføres af firmaet Pankas.

“Som en del af kontrakten indgår blandt andet, at leverandøren selvstændigt planlægger arbejdet, ansøger vejmyndigheden samt udfører opgaven. Både kommunens driftsmyndighed samt vejmyndigheden fører løbende det nødvendige stikprøve-tilsyn med igangværende arbejder. Det er således helt leverandørens ansvar at ansøge om tilladelse og foretage den nødvendige afmærkning/afspærring, ligesom dette er tilfældet, hvis leverandøren tager en underleverandør ind til dele af arbejdet,” forlyder det fra Lyngby-Taarbæk Kommune.

Nye procedure

Forud for asfalteringen har Pankas engageret FD entreprise som underentreprenør.

“Vi har fræset eksisterende asfalt op langs kantstenen. Det overskyldende materialer er blevet samlet i en bunke, og en lastbil skulle have hentet det mandag. De, der kørte fræseren, troede, at lastbilen var bestilt til afhentning med det sammen, da de var færdige. Men ved en fejl var lastbilen ikke bestilt,” forklarerer Kenneth Dencker, regionschef i Pankas Sjælland.

“Det fuldstændig horribelt, at det kunne ske. Det er helt uacceptabelt, og vi er kun glade for, at der ikke er sket mere. Der er ingen undskyldning, og vi påtager os det fulde ansvar,” siger han.

For at undgå lignende hændelser indfører Pankas nye procedurer.

“Der kommer ikke længere mellemdepoter på vejen. I stedet opsamles affaldet med det samme og køres til kommunens plads på Firskovvej. Herfra bliver det kørt videre til asfaltfabrikken,” siger Kenneth Dencker.

Publiceret: 19. Oktober 2017 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt