Lyntyven blev i 2010 filmatiseret med blandt andre Uma Turman og Pierce Brosnan på rollelisten.
Lyntyven blev i 2010 filmatiseret med blandt andre Uma Turman og Pierce Brosnan på rollelisten.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Biblioteket anbefaler: "En helt almindelige 12-årig dreng"

Af Mia Ye Bjørnlund Jensen, erhvervspraktikant på Stadsbiblioteket

Bogen 'Lyntyven' handler om Percy Jackson, som i starten af bogen er en helt almindelig 12-årig dreng, eller det tror han selv i hvert fald.

Lige midt i en helt normal skoleudflugt bliver hele hans liv vendt på hovedet, da hans matematiklærer pludselig forvandler sig til et monster fra den græske mytologi og angriber ham. Percy forstår ikke rigtig noget af, hvad der sker, men underligt nok, gør hans mor og hans bedste ven Grover.

De tager ham med til en lejr, hvor han opdager, at han er søn til en af guderne fra græsk mytologi, eller som lejren kalder det, halvblods. Der er mange andre som ham, men alligevel er de ikke rigtig … som ham.

Flere ting begynder at hænge sammen, men hvem af guderne, der er hans far, ved han stadig ikke. Sammen med andre halvblods skal han stoppe en krig mellem guderne, før den begynder og finde lyntyven samtidig med, at han skal finde en måde at undgå sin forfærdelige profeti.

I gennem bogen møder han mange forhindringer (der for det meste består af monstre (og guder), der bare virkelig ikke kan lide ham). Han får mange fjender, men han får også venner, men kan han i sidste ende nå at redde det, der virkelig er vigtigt?

Lyntyven er en fantastisk bog, der er fyldt med fantasy, mytologi og humor. Forfatteren fletter alle de gamle myter ind i en nutidig verden, og det giver et virkelig fantastisk resultat. Den giver et andet synspunkt på verden og stiller spørgsmålet, ”hvad nu hvis?”.

Jeg har selv læst serien mange (mange) gange, og jeg er vild med den verden, forfatteren har bygget, og selv efter, alle de gange. jeg har læst den, er den lige så spændende og sjov.

Titel: Lyntyven

Forfatter: Rick Riordan

Udgivelsesår: 2015

Publiceret: 04. Februar 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt