Bedsteforældre har tid og ro til at være om børnene.
Bedsteforældre har tid og ro til at være om børnene.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bedsteforældre er velkomne i pasningen

Børnehaver og vuggestuer i Lyngby skal være med til at teste bedsteforældre-pasning

Af Grete Hansen
Foreløbig fire af kommunens dagtilbud skal være med til at teste en ny model for samarbejde mellem børnehaver, vuggestuer og bedsteforældre.

Lyngby-Taarbæk Kommune har fået en støttebevilling på 336.200 kr. fra TrygFonden til at afprøve en ny model for dagtilbuddene, hvor bedsteforældregenerationen laver aktiviteter med børn inden for dagtilbuddenes professionelle rammer.

Projektet hedder Best of Basics, og det er udviklet af virksomheden MyMentor i samarbejde med Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk.

"Vi holder fast i den institutionaliserede model, hvor det er professionelle, som børnene møder i deres hverdag. Men vi kombinerer den med bedsteforældrepasningen, som er karakteriseret ved frivillighed, tid og ro, og at der ikke nødvendigvis er nogen udviklingsmæssige eller pædagogiske mål, siger Annette Raunsholt, der er projektleder fra MyMentor.

"I Best of Basics vælges det bedste fra to modeller," siger hun,

Frivillig forening

Projektet skal forankres i en frivillig forening med klare spilleregler for samarbejdet med det enkelte dagtilbud.

Fra september 2014 til maj 2015 skal modellen skal afprøves i 10 dagtilbud i Lyngby-Taarbæk. Der er lige nu indgået aftaler med fire dagtilbud, Børnehuset Garantien, Privat Skovbørnehaven Mariehønen, Bondebyens Børnehave og Børnehuset Bulderby.

Kom og vær med

Der holdes informationsmøde om projektet torsdag 2. oktober kl. 13-15 i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk, Rustenborgvej 2 A, Lyngby. Tilmelding til projektleder Annette Raunsholt på telefon 36 93 21 40 eller e-mail ar@mymentor.dk

"Vi håber, at der er mange fra bedsteforældregenerationen, der vil være interesseret i at blive en del af projektet, og vi vil opfordre alle interesserede til at melde sig til informationsmødet," siger Annette Raunsholt.

Det er TrygFondens regionale råd i Hovedstaden, der står bag bevillingen som et led i fondens arbejde for at give alle – unge som ældre – mulighed for at indgå i positive sociale fællesskaber.

Publiceret: 17. September 2014 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt