Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Baldanorkestret spiller op til dans

Der bliver lejlighed til at svinge træbenet - måske også i Les Lanciers - når Baldanorkestret spiller på Lindegaarden

Der lægges op til en festlig nytårskoncert, når Baldanorkestrets otte musikere den 14. januar kl. 15 spiller det nye år ind med blandt andet nytårsklassikerne Johan Strauß’ vals “An der schönen, blauen Donau” og H. C. Lumbyes “Champagnegalop”. Begge værker er repræsentanter for en tradition, der opstod i Wien i første halvdel af 1800-tallet, nemlig det borgerlige bal. Det blev den helt store forlystelse over hele Europa, og danse som Lanciers, kvadriller af alle slags, valse, polkaer, mazurkaer og galopper opnåede umådelig popularitet i vide kredse.

Musikken til dansene blev leveret af tidens store mestre som Schubert, Strauß, Lumbye og Sousa, men også en række nu ukendte komponister bidrog.

Baldanseorkestret består af otte musikere (strygere, blæsere og klaver), som ved siden af deres virke som musikere, organister og undervisere plejer deres levende interesse for balmusikken.

Ved koncerten på Lindegaarden bliver publikum ført igennem en levende musikalsk verden - alt under afslappede former og med mulighed for at købe forfriskninger undervejs. Og så kunne det jo være, at man blev budt op til en Lanciers til levende musik og med kyndig instruktion.

Børn kommer gratis ind, og voksne kan købe billetter til kr. 100,- på billetfix: http://billetfix.dk/da/sndags-matine-nytarskoncert-dans-med-baldanseorkestret/.

Publiceret: 07. Januar 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt