Torben Træsko kvitterede med en sang
Torben Træsko kvitterede med en sang
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bakkens Torben “Træsko” modtager årets kulturpris

Torben Træsko er manden bag Cirkusrevyen og Korsbæk på Bakken. Nu hædres han for sit store engangement i kulturlivet

“Kongen af Bakken“ eller Torben Træsko som han hedder i folkemunde kan i år fejre sin 32 sæson som ejer af Cirkusrevyen. Han er om nogen mand, der får tingene til at ske på Bakken, senest med etableringen af Korsbæk, der har fået enorm succes.

Nu hædres den driftige teltholder og dirktør med årets kulturpris i Lyngby-Taarbæk.

I Begrundelsen sagde Borgmester Sofia Osmani:

“Torben Træsko tildeles prisen, fordi han er en engageret og inspirerende bidragsyder til Lyngby-Taarbæks folkelige kulturliv. Torben er direktør for Cirkusrevyen, efter min mening, noget af det bedste inden for revygenren. Desuden har Torben Træsko udtænkt og realiseret endnu en folkelig kulturhistorisk succes: Korsbæk på Bakken, baseret på Lise Nørgaards kendte danske dramaserie Matador. Korsbæk er ligesom Cirkusrevyen med til at profilere Bakken og dermed også Lyngby-Taarbæk Kommune.”

Prisen blev overrakt den 2. september i forbindelse med Cirkusrevyens forestilling. Og også formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Hanne Agersnap gav årets prismodtager et par ord med på vejen:

“I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi et stort og rigt kulturliv, det er derfor altid svært at udpege en enkelt prismodtager. Vi har tradition for at give prisen til en udøvende kunstner, men Kommunalbestyrelsen har i år valgt at give prisen til en af kulturens vigtige bagmænd, Torben Træsko, som er mand for at få ting til at ske.”

Lyngby-Taarbæk Kommunes Kulturpris tildeles til en person eller organisation, som har gjort sig bemærket i det lokale kulturliv eller ydet en særlig kunstnerisk eller kulturel indsats i Lyngby-Taarbæk.

Tidligere priser er bl.a. gået til følgende lokale kulturelle personligheder: Benny Andersen, Lise Nørgaard, Bjørn Wiinblad, Bjarne Reuter og Lisbet Dahl.

Udover æren tildeles modtageren af Lyngby-Taarbæk Kommunes Kulturpris 10.000 kr. samt skulpturen Svømmepigen af billedhuggeren Anker Hoffmann.

Publiceret: 05. September 2017 10:47

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere