Fra venstre Jeppe Eisnertidligere prismodtager og kunstneren bag billedet, Jørn Sigurdsson, telholder og historiefortæller, der fik prisen i 2016, årets prismodtager borgmester Sofia Osmani og Bakkens direktør Nils-Erik Winther.
Fra venstre Jeppe Eisnertidligere prismodtager og kunstneren bag billedet, Jørn Sigurdsson, telholder og historiefortæller, der fik prisen i 2016, årets prismodtager borgmester Sofia Osmani og Bakkens direktør Nils-Erik Winther.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bakkens Oscar til borgmester Osmani

Der var drillerier i luften. Helt i Tribinis ånd, da Bakken onsdag uddelte sin årlige Oscar. Denne gang gik den til Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani

Lise Nørgaard har modtaget den, det samme har Prins Henrik, James Price, Johnny Reimar og nu også Sofia Osmani.

Vi taler om Bakkens Oscar, der onsdag blev uddelt på La Casa, hvor tidligere prismodtagere og venner af forlystelsesparken var inviteret til forloren hare. Alt var på den måde ved det gamle, da blev uddelt onsdag.

Men det er lang tid siden, at uddelingen af Bakkens Oscar har været så politisk, som den var i år.

En holdspiller

For valget af Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani og ikke mindst begrundelsen for tildelingen udstiller nabokommunen Gentofte, der i modsætning til Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder for mere restriktive regler for forlystelsesparken.

Bakkens direktør Nils-Erik Winther begrundede i sin tale valget af Sofia Osmani med, at hun er en dygtig politiker og en holdspiller på den lokalpolitiske arena, og at hun har været meget lydhør i forhold til ønskerne om at bringe verdens ældste forlystelsespark ind i fremtiden, så Bakken har nogle tidssvarende ramme- og konkurrencevilkår og vækstmuligheder. Parametre som han mener gavner både erhvervsliv og turisme.

Oscar- udvalget, der bestemmer, hvem der skal have prisen, består tidligere prismodtagere. Og i følge Nils-Erik Winther var det et enigt udvalg, der besluttede, at Bakkens Oscar i år skulle tildeles Sofia Osmani.

Det er 20 år siden, at Bakkens Oscar sidst gik til en borgmester. Dengang var det Lyngby-Taarbæks daværende borgmester Kai Aage Ørnskov, der fik den, og det faldt sammen med, at det netop var lykkedes at lande en miljøaftale for Bakken.

Politik og polemik

Set i lyset af den uendelige tovtrækning mellem Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune omkring rammeaftalerne for Bakken, er det da også svært at se årets Oscar som andet end en politisk markering.

Lyngby-Taarbæk har nemlig indvilliget i, at udvide åbningstiderne for Bakken, så de også har mulighed for at holde åbent i efterårsferien og i forbindelse med jul. En aftale som Gentofte Kommune nu har påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

”Jeg synes, at vi har fået meget støtte fra Lyngby-Taarbæk Kommune gennem årene. Sidste år var vi lige ved ikke at få en godkendelse, så vi kunne åbne, og der gav Lyngby-Taarbæk Kommune os en dispensation.

Gentofte Kommune mener fortsat at vi skal sænke støjniveauet yderligere, men vi er så langt ned nu, at hvis vi skal have støjniveauet yderligere ned, så skal vi nedlægge den gamle rutschebane.

Derfor har Nils-Erik Winther svært ved at se, at Gentofte Kommune skulle opfatte uddelingen af Bakkens Oscar som en provokation.

”Gentofte Kommune kender vores synspunkt, og vi kender deres. Jeg har respekt for, at Hans Toft (Gentoftes borgmester) skal forsvare sine skatteborgere, men jeg mener, at Gentofte Kommune går længerne end, hvad borgerne forlanger. Så hvis du spørger om uddelingen af Bakkens Oscar er en provokations, så oplever jeg nok nærmere, at det er Gentofte Kommune, der provokerer.

Jeg synes derimode at dagens prisuddeling er helt i Bakkens ånd, sådan lidt drillende Tribini–agtigt,” sagde Nils-Erik Winther.

Overrasket borgmester

Dagens prismodtager Sofia Osmani fortalte, at hun set i lyset af de tidligere prismodtagere, var noget overrasket, da hun blev ringet op for at høre, om hun ville modtage prisen.

Og i sin takketale understregede hun, at det var en pris, som hun først og fremmest ville tilegne sine kolleger i kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Lyngby-Tarbæk Kommune.

”Jeg kan godt lide Bakken, den særlige stemning, der er herude og modellen med de private teltholdere. Bakken har ligget her i 450 år, og vi vil gerne give Bakken nogle rammevilkår, så de også her de næste 450 år. Dyrehaven har noget fantastisk at byde på hele året rundt. Derfor er det oplagt, at Bakken også kan holde åbent i forbindelse med efterårsferien og jul,” sagde Sofia Osmani.

Borgmesterportræt

I forbindelse med prisen modtog Sofia Osmani et portræt af maleren Jeppe Eisner.

Et billede som hun straks var vild med og som nok kommer til at pryde borgmesterkontoret.

”Jeg kan godt lide Jeppe Eisners billeder. Både farvevalget stemningen og de mange magiske væsener.” sagde Sofia Osmani. Og hvis man kender Eisner, så er der med sikkerhed masser af symbolik og fine hentydninger gemt i billedet.

Bakkens Oscar

Bakkens Oscar er en pris opkaldt efter “Bakkekongen” og teltholder Oscar Pettersson, som hvert år siden 1972er blevet uddelt til “en person, som har udvist ganske særlig fantasi og initiativ til gavn og glæde for Dyrehavsbakken”.

Publiceret: 10. August 2017 16:48

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere