I forslaget til Lyngby Idrætsby adskilles fodboldstadion og atletikbane. Projektet opererer med et superligastadion med plads til 10.000 tilskuere. Tegning: DOMUS arkitekter a/s
I forslaget til Lyngby Idrætsby adskilles fodboldstadion og atletikbane. Projektet opererer med et superligastadion med plads til 10.000 tilskuere. Tegning: DOMUS arkitekter a/s
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby Boldklub ser bort fra stadion på Dyrehavegård

Klubben vil nu koncentrere sig om planerne for et nyt superligastadion på Lundtoftevej, siger aktionær Torben Røsler

Lyngby Boldklub sadler nu om i debatten om fremtidens stadion. Det sker efter at et flertal i kommunalbestyrelsen har besluttet, at en kommende høring om Lyngby Idrætsby ikke skal omhandle et stadionprojekt på Dyrehavegårds Jorder ved Helsingørmotorvejen.

Klubben, der har en ambition om at spille superliga fra 2012, vil ikke længere arbejde for et stadion på Dyrehavegård. I stedet sættes alle kræfter ind på at sikre, at planerne om et nyt stadion på Lundtoftevej gennemføres.

"Vi kan fuldt ud tilslutte os det nye forslag om at udvikle Lyngby Stadion til Lyngby Idrætsby. Det er langt bedre end det gamle forslag, så hvis kommunalbestyrelsen nu har lagt sig fast på det, så bakker vi fuldt ud op om det. Det er et rigtig godt forslag," siger Torben Røsler, aktionær og næstformand i Lyngby Boldklubs bestyrelse.

10.000 pladser

I det nye forslag til Lyngby Idrætsby opereres med et superligastadion med plads til 7000 siddepladser, 3000 ståpladser og en ny og langt større sponsorlounge. I planen flyttes fodboldstadion væk fra atletikbanen og antallet af træningsbaner udvides, ligesom der er gjort plads til mange flere parkeringsladser.

"Det første projekt, som kommunen lavede for Lyngby Stadion, tilgodeså hverken bredden eller eliten. Derfor begyndte vi at interesserer os for det alternative projekt på Dyrehavegård. Men med det nyeste forslag til Lyngby Idrætsby, er det praktisk talt underordnet for os, om stadion skal ligge det ene eller det andet sted," siger Torben Røsler.

Godt tidspunkt at bygge

Lyngby Boldklub håber nu, at processen kan komme videre, så tidsplanen kan holdes.

"Vi håber på en byggestart i 2011. Dermed kan der spilles fodbold på det nye stadion fra og med sæsonen 2012-2013," siger Torben Røsler.

Han finder tidspunkt ideelt for at komme videre med stadionplanerne:

"Nu får vi fordel af, at byggeomkostningerne er faldet markant og at det muligt at skaffe kvalificerede folk til byggeriet. Det værste havde været, hvis vi havde stået midt i et byggeri i dag. Det havde jo været til helt andre priser," siger Torben Røsler.

Publiceret: 03. September 2009 17:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere