“Over 50 medarbejdere per leder er for mange. Det kan virke negativt på arbejdsmiljøet. Vi risikerer alt for mange uløste problemer, hvis det er svært for medarbejderne at få deres leder i tale,” siger Hanne Agersnap (SF). Arkivfoto
“Over 50 medarbejdere per leder er for mange. Det kan virke negativt på arbejdsmiljøet. Vi risikerer alt for mange uløste problemer, hvis det er svært for medarbejderne at få deres leder i tale,” siger Hanne Agersnap (SF). Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ældreområdet skal styrkes, men politisk uenighed om hvordan

Social- og sundhedsudvalget skal endnu engang tage stilling til forslag om seks nye ledere til ældreområdet. Flertallet har én gang stemt for forslaget, mens Socialdemokraterne vil prioritere flere medarbejdere

Spørgsmålet om flere ledere til ældreområdet skaber uenighed i social- og sundhedsudvalget.

Et flertal i social- og sundhedsudvalget bestående af Konservative, Venstre og SF stemte for løsningsforslaget om at bruge 3,3 mio. kr. årligt på seks nye ledere til ældreområdet.

Socialdemokraterne stemte imod, ”idet Socialdemokraterne anerkender betydningen af tid til ledelse, men vil ikke prioritere midler fra kerneopgaven til ledelsestid”.

Økonomiudvalget sendte sagen retur til social- og sundhedsudvalget.

”I SF anderkender vi behovet for ledelse. Over 50 medarbejdere per leder er for mange. Det kan virke negativt på arbejdsmiljøet. Vi risikerer alt for mange uløste problemer, hvis det er svært for medarbejderne at få deres leder i tale. Det bliver også svært for lederne, at kende medarbejderne og værdsætte deres arbejde og udfordringer,” fortæller medlem af social- og sundhedsudvalget, Hanne Agersnap (SF), og påpeger, at det ene ikke udelukker det andet.

”Det ene udelukker ikke det andet, forudsat at der kan findes økonomi til det. Flere ledere kan dog forhåbentlig hjælpe medarbejderne, så sygefraværet og afgangen af medarbejdere mindskes,” siger hun.

I denne udgave af Det Grønne Område kan man læse, at både ledere og medarbejdere på ældreområdet mener, at arbejdspresset er ved at være for stort.

Denne karakteristik nikker Hanne Agersnap genkendende til.

”Det er mit indtryk, at vi har for højt et sygefravær og for mange medarbejdere, der holder op. Jeg tror derfor, der er områder i kommunen, hvor der er alt for travlt, for mange nye medarbejdere og vikarer, og ikke så godt arbejdsmiljø,” siger hun.

Kerneopgave før administration

Formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek (S), mener derimod, at prioriteringen skal være omvendt.

”KORA viser i deres undersøgelse fra 2016, at medarbejderne på plejecentrene i stigende grad føler sig utilstrækkelige, fordi de oplever, at borgerne ikke får den rette hjælp. Det er præcis den kerneopgave vi i Socialdemokratiet vil prioritere først - hjælpen til de ældre. En prioritering, som betyder midler til kerneopgave før administration,” siger Bodil Kornbek, som dog tilføjer:

”Når kerneopgaven er styrket, vil vi gerne se på behovet for mere ledelse. Der kan være fornuft i se på antal ledere, opgavefordeling og heri også, hvilken ledelse der er brug for.”

På spørgsmålet, om det kan forventes, at Socialdemokraterne så i fremtiden vil foreslå, at man bruger flere midler på medarbejdere, svarer Bodil Kornbek:

”Jeg har udtalt adskillige gange, at arbejdet på social- og sundhedsudvalgets område ikke er præget af tilfældigheder eller pludselige opståede populistiske ideer. Der skal være en sammenhæng i arbejdet fra den ene valgperiode til den næste. Vi har i Socialdemokratiet allerede nu forslag til en arbejdsplan for den næste periode,” siger hun og fortæller, at arbejdsplanen blandt andet sigter efter flere demenssygeplejersker og flere sosu-assistenter til weekenderne og efteruddannelse.

Hjælpen til de ældre skal prioriteres før administration, siger formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek (S). Arkivfoto
Hjælpen til de ældre skal prioriteres før administration, siger formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek (S). Arkivfoto
Publiceret: 10. April 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt