Ellen Aastrup (tv) og Jørgen og Birthe Kissmeyer Lind har nu fået en advokat til at føre deres sag om ansvaret for det dårlige indeklima i deres lejligheder på Ulrikkenborg Allé. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Ellen Aastrup (tv) og Jørgen og Birthe Kissmeyer Lind har nu fået en advokat til at føre deres sag om ansvaret for det dårlige indeklima i deres lejligheder på Ulrikkenborg Allé. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Advokat og kommunen går ind i skimmelsvampsag

Sagen om skimmelsvamp i en ejendom på Ulrikkenborg Allé, som Det Grønne Område skrev om i starten af året, har taget en ny drejning

For de lejlighedsejere på Ulrikkenborg Allé, der kæmper med indeklimaet, er der godt nyt.

Det Grønne Område skrev i januar om Ellen Aastrup og Jørgen og Birthe Kissmeyer Lind og deres frustrationer over, at de føler, at deres ejerforening Ejerforeningen Skovgaarden ikke tager det ansvar, de bør, for at bringe orden i indeklimaet, som blandt andet tvinger Ellen Aastrup til nogle gange at forlade sin lejlighed for at bo hos en ven.

Læs mere om sagen her.

Efter Det Grønne Område bragte artiklen, er ejerne blevet kontaktet af advokat Peter Broen fra Bach Advokater. Han repræsenterer nu Ellen Aastrup og de andre ejere.

"Det er sådan, at ejere af lejligheder i ejerforeninger i hvert fald normalvis er ansvarlige for det indre, mens ejerforeningen er ansvarlige selve bygningen. Hvis der opstår skimmelsvamp inde i lejlighederne, og årsagen er, at der er trænger fugt ind i mure og vægge udefra, så er det ejerforeningen, som har et helhedsansvar for at udbedre skaderne og håndtere følgeskader," vurderer Peter Broen, som mener, at der kan være tale om skimmelsvamp.

"Der er meget, der tyder på det. Der er ikke blevet foretaget en mikrobiologisk undersøgelse, som endegyldigt vil fastlægge det, men jeg har haft skimmelsvampsager før, og ved besøg i Ellens lejlighed kunne jeg med det samme konstatere, at der var den her kælderlugt, som tyder på svampespor. Det er vel at mærke på anden sal i en velventileret lejlighed," siger han.

Undertrykker information

Ellen Aastrup og Jørgen og Birthe Kissmeyer Lind fortalte til Det Grønne Område, hvordan de havde sat skilte i vinduerne for at gøre opmærksomme på skimmelsvamp. Advokat Lars Borring bad dog på vegne af ejerforeningen om, at skiltene skulle fjernes omgående.

"Min vurdering og forløbet som helhed tyder på, at ejerforeningen - for at fastholde deres ejendomsværdi og salgspriser - vil prøve at undertrykke information, som kan gøre prisen på de enkelte lejligheder mindre. Det hensyn må vige. Skimmelsvamp er alvorligt og har alvorlige helbredsmæssige konsekvenser – det skal udbedres," siger han og tilføjer:

"Hvis vi lægger til grund - og det gør jeg foreløbig - at det er skimmelsvamp, og årsagen kommer fra fugtindtrængen udefra, så forventer jeg, at ejerforeningen udbedrer fugtskaderne og forestår skimmelsvamprenovering. I modsat fald må de berørte ejere gå rettens vej."

Ellen Aastrup tog, inden Det Grønne Område bragte artiklen, kontakt til Lyngby-Taarbæk Kommune. Det resulterede i, at en ansat fra kommunen 27. januar kom på besøg i ejendommen for at undersøge påstandene om skimmelsvamp.

"Til stede var også to personer fra bestyrelsen og ejendommens rådgivende ingeniør fra Orbicon, Michael Gylling. Efter besøg i begge lejligheder skulle taget besigtiges, men her blev Birthe, Jørgen og jeg forment adgang til at gå med op på taget. Begrundelsen var, at bestyrelsen mente, at personen, som bor i penthouselejligheden, havde brugsret til hele tagetagen, og kun hun havde nøgle og havde betinget sig, at det kun var bestyrelsen, Søren Bendtsen og Michael Gylling, der måtte komme med op," fortæller Ellen Aastrup.

Ejerne afventer nu kommunens vurdering af, om der er vand i isoleringen.

Ejerforeningen Skovgaarden har fortsat ingen kommentarer til sagen.

Publiceret: 18. Marts 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere