Det nye rocenter kommer til at ligge som en ny villa på søens bred.
Det nye rocenter kommer til at ligge som en ny villa på søens bred.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

AART skal tegne det nye rostadion

AART Architects vinder arkitektkonkurrencen om at tegne Danmarks nye nationale rostadion ved Bagsværd Sø

Et enigt bedømmelsesudvalg har netop kåret vinderne af arkitektkonkurrencen om, hvem der skal tegne det nye stadion ved Bagsvær Sø. Vinderen er AART Architects, som sammen med Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører har udarbejdet et projekt, der omfatter forslag til udformning af et nyt rocenter, nyt dommertårn med multifunktionel stueetage og tribune samt nyt start- og målområde.

Respekt for naturen

Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø er i dagligdagen hjemsted for de mange ro- kano- og kajakklubber i Københavnsområdet og den nationale elite. Med det nye rostadion får de danske roere træningsfaciliteter, der kan understøtte og videreudvikle Team Danmarks arbejde med topatleterne inden for roning, kano og kajak. Det vindende forslag skaber nye forbindelser mellem skoven og søen, og kommer til at ligge som en ny villa på søens bred, hvor det føjer sig til naboerne og områdets historiske villaer.

“Vi er glade for at være en del af Danmarks Nationale Rostadion. Hver dag benytter mange af vores roere, både professionelle og motionister, Bagsværd Sø. Ligesom stierne og området rundt om søen med blandt andet kunsthallen Sophienholm er et yndet udflugtsmål for folk i alle aldre”, siger Sofia Osmani (K), borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

Stadionet forventes at stå færdigt i 2020. srj

Det nye rostadion

Ÿ I november 15 stiftede Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk kommuner sammen med Team Danmark ’Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø’.

Ÿ’Fonden Danmarks Rostadion’ modtager støtte til at gennemføre projektet fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 50 mio. kr.

ŸArkitektkonkurrencen blev sat i gang i december 2016 og deltagerne afleverede deres konkurrenceforslag i marts 2017.

ŸOpgaven har været at udarbejde en helhedsplan for to områder omkring Bagsværd Sø og som et væsentligt element i opgaven komme med bud på udformning af et nyt bygningsværk i form af et rocenter.

Publiceret: 11. April 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt