Bellman fejres i smukke omgivelser.
Bellman fejres i smukke omgivelser.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Årets Bellmandag på Sophienholm bliver en mangfoldig affære

13. august fejres den svenske trubadur i parken ved Sophienholm med musik, sang og teater

Under overskriften ”Bellman på mange måder” vil Selskabet Bellman i Danmark (SBiD) byde velkommen til årets Bellmandag, der traditionen tro fejres med en gratis koncert, hvor der bliver mulighed for at høre så prominente navne som jazzmusikeren Jesper Thilo, Teatret OPtimis, Ulla Winblad"s Kapel, Det Harmoniske Selskab, Vokalsekstetten ClasSix, sangerinden Anna Carina Sundstedt, pianisten Henrik Metz, skuespiller og sanger Jarl Forsman samt komponist Henrik Bøggild, der også er formand for SBiD.

”Vi er meget stolte af at kunne præsentere et så stort og mangfoldigt program, som byder på både klassisk Bellman, mere jazzet Bellman, Bellman-teater og meget mere, der alt sammen tager udgangspunkt i den nordiske visekunst, som netop blev skabt af den svenske komponist og digter Carl Michael Bellman, der levede i slutningen af 1700-tallet i Stockholm.

Hans viser, der på overfladen handler om det hårde og drukfældige liv på samfundets bund i den svenske hovedstad, er samtidig uendelig poetiske og smukke i deres beskrivelser af de til alle tider fællesmenneskelige vilkår som liv, kærlighed, erotik og død.

Bellmans viser er dermed også langtidsholdbare og dét i en grad, så de stadigvæk inspirerer kunstnere og musikere – også i Danmark, som af mange kaldes Bellmans andet fædreland, omend han så vidt vides aldrig satte sin fod på dansk jord,” fortæller medlem af bestyrelsen i SBiD Dorte J. Thorsen og fortsætter:

”Vi håber derfor også på solskin og blå himmel, så man kan pakke madkurven og sætte sig i det grønne og nyde årets Bellmandag på det smukke Sophienholm. Det foregår på søndag d. 13. august kl. 14, og der er gratis adgang, hvilket skyldes, at koncerten er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommunes Kulturfond, Johannes Fogs Fond, Drost Fonden, Svenska Akademien og Nordea Lyngby.”

I tilfælde af regn

I tilfælde af regn flyttes koncerten dog til Store Kapel på Gyrite Lemchesvej i Kongens Lyngby. Så hold øje med SBiD"s hjemmeside www.bellman.dk Her vil man på selve dagen, altså søndag d. 13. august kl. 9 kunne læse, om man skal pakke madkurven og tage til Sophienholm eller huske paraplyen og drage til Store Kapel. /sig
Oplev blandt andet teatret OPtimis.
Oplev blandt andet teatret OPtimis.
Publiceret: 11. August 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt