I Skylab kan man også benytte sig af værksteder, hvor det er muligt at udvikle protyper på diverse opfindelser. Foto: DTU Skylab
I Skylab kan man også benytte sig af værksteder, hvor det er muligt at udvikle protyper på diverse opfindelser. Foto: DTU Skylab
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

A.P. Møller fond donerer 80 millioner kroner til innovationshuset Skylab

DTU’s kreative legeplads for kloge hoveder er klar til at vokse efter kæmpe donation fra den A.P. Møllerske Støttefond

DTU har skabt et laboratorium, hvor de gode ideer både får lov til at flyve og falde - eller måske folde sig helt ud og fortsætte langt ud i rummet.

Navnet er Skylab, og for fire år siden startede det som et pilotprojekt i en kælder et sted på DTU.

Nu har Skylab netop modtaget en donation på 80 mio fra Den A.P. Møllerske Støttefond til at udvide innovationshuset.

Det er planen at det nuværende hus på 1.550 kvm bliver udvidet til et nyt samlet DTU Skylab, der er mere end tre gange så stort som det eksisterende.

Sparring og hjælp

Ideen med Skylab var oprindeligt, at de studerende skulle have et sted, hvor de kunne komme med deres ideer og få hjælp til at føre dem ud i livet.

Med andre ord, hvad kunne DTU gøre for at fremme kreativitet og udviklingen af de gode ideer, så de skabte værdi i samfundet.

”På baggrund af de erfaringer vi gjorde os her byggede vi det nuværende Skylab,” fortæller, Mikkel Sørensen, Chef for DTU Skylab.

Visionen er fortsat at engagere studerende, forskere, iværksættere og erhvervsliv i et åbent tværfagligt økosystem for teknologi og forretning.

Skylab indeholder en række fysiske faciliteter blandt andet mødelokaler og værksteder. Derudover er der også tilknyttet ressourcer i form af mennesker, der kan hjælpe med at coache inden for forretning og teknologi og der er også deciderede mentorordninger.

De studerende har også mulighed for at søge mindre legater udvikling af prototype r eller markedsføring

De studerende har i den grad taget Skylab til sig og efterspørgslen på at bruge det kreative innovationhus er stor. Foto: Kaare Smith
De studerende har i den grad taget Skylab til sig og efterspørgslen på at bruge det kreative innovationhus er stor. Foto: Kaare Smith

Forskellighed er godt

Skylab fungerer som et tværfagligt eksperimentarium, hvor DTU’ ingeniørstuderende gerne bliver matchet op med nogen, der ikke er som dem selv.

Det kan eksempelvis være studerende, der ved noget om markedsføring eller økonomi fra CBS eller Københavns Universitet.

”Hvis man har en gruppe på fem ingeniører, så kan man være ret sikker på, at de har nogle blinde vinkler,” siger Mikkel Sørensen.

Og det er ikke bare en løs påstand. Det er erfaringen hos Skylab, at forskellige faggrupper beriger hinanden og skaber de bedste resultater.

Hackatons og workshops bruges til at knække problemer og komme med bud på nye løsninger. Foto: Kaare Smith
Hackatons og workshops bruges til at knække problemer og komme med bud på nye løsninger. Foto: Kaare Smith

Stor interesse

I Skylab skal man bruge sin viden til at skabe værdi for samfundet. Det kan både være kommercielt og socialt i form af samfundsnyttige projekter.

Det er ikke bare de studerende, der har glæde af Skylab også etablerede virksomheder som IBM, Danske Bank og Siemens, har besøgt det kreative laboratorium for at præsenterer en række konkrete problemstillinger, som studerende, forskere og ansatte så sammen prøver at udvikle løsningsforslag til.

75.000 besøgende

Der holdes også kurser i lokalerne og interessen for at benytte sig af DTU Skylab er så stor, at de ikke har kapacitet til at imødekomme efterspørgslen. Alene sidste år gik over 75.000 besøgende gennem døren til innovationshuset.

Der blev bygget over 300 prototyper i DTU Skylabs værksteder, og over 130 studenter-startups og pre-startups fik sparring og hjælp.

Så behovet for at udvidde kapaciteten var klar.

”Vi var så heldige at komme i dialog med den A.P. Møllerske Støttefond. Det en meget stor pose penge vi har fået, meget større end noget vi har fået før, og noget, der kommer til at gøre en markant forskel og skabe meget værdi. Vi er dybt beærede over, at de kigger på et initiativ som vores, og at de mener, at vi har fat i noget,” siger Mikkel Sørensen

Også DTU’s rektor Anders Overgaard Bjarklev er begejstret for de muligheder donationen skaber.

“DTU dyrker innovation og iværksætteri stadig mere, og DTU Skylab er en meget vigtig brik i denne strategi. Det er faktisk så stor en succes, at vi næsten ikke kan vente med at få det udvidet. Så det er fantastisk, at vi har fået så stor støtte til en hurtig udvidelse til gavn for både studerende og dansk erhvervsliv,” siger DTU’s rektor Anders Overgaard Bjarklev.

Publiceret: 25. April 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt